Wijnproeverij
De Zeeuwse Boer gaat wijnproeverijen organiseren op aanvraag voor groepen met minimaal 12 deelnemers. Samen met een vinoloog geven we je een kijkje in hoe je wijnen proeft en natuurlijk hoe de wijnen worden gemaakt op ons Wijndomein Sabbinge.
Lees verder >Courgette rolletjes met pulled chicken
Mega lekker en super healthy! Deze courgette rolletjes met pulled chicken vulling zijn heel erg leuk om te maken, en het ziet er ook super leuk uit! Je kant ze als bijgerecht serveren of als hoofdgerecht met eventueel een broodje ernaast. Bordevol veggies dit recept en door de pirri pirri kruiden op de pulled chicken […]
Lees verder >Pulled chicken wraps
Deze heerlijke wraps zijn een all-time favorite van @lottaslievelings! Omdat de pulled chicken al voorgegaard en gekruid is, staan deze de wraps binnen 20 minuten op tafel, super handig! De pirri pirri gekruide kip komt goed tot zijn recht tegenover de frisse dressing en de romigheid van de guacamole. Eet smakelijk!
Lees verder >Luxe hertenhamburger met ei
Een heerlijke comfort food maaltijd met de smaakvolle hertenhamburgers van het Zeeuwse Hert! Met krokante aardappeltjes en een frisse salade met zelfgemaakte honing-mosterd dressing. Echt een favorietje van @lottaslievelings – eet smakelijk!
Lees verder >De Zeeuwse Boer gaat bezorgen voor de feestdagen
Speciaal voor de feestdagen en de winterse dagen, kun je op een aantal data onze producten bij je thuis laten bezorgen.
Lees verder >Tagliatelle met hertengehakt
De blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden kouder – tijd voor gezelligheid! Gelukkig heeft Lotta Balfoort van @lottaslievelings het perfecte herfstrecept gecreëerd om dit seizoen mee te beginnen. Deze smaakvolle pasta met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert is ideaal voor de koudere maanden.
Lees verder >Gepersonaliseerde wijnfles op aanvraag
Voor de bruiloft van ons eigen Zeeuwse Boer Boris heeft Yann Sinke van Buro Cinq een speciaal ontwerp gemaakt voor de wijnfles. De wijnflessen vielen erg goed in de smaak bij de bruiloftsgasten. Ben jij op zoek naar een leuk, gepersonaliseerd cadeau voor jouw bedrijf, jouw klanten of wellicht ook voor jouw bruiloftsgasten? Neem contact […]
Lees verder >Verkooppunten Nederland
Benieuwd waar onze producten nog meer te koop zijn in Nederland? We hebben vanaf nu een kaart met alle verkooppunten op de website! Neem een kijkje op de pagina en ontdek waar je onze producten nog meer kunt vinden in Nederland.
Lees verder >Kip Kerrie salade
Tip voor op de borrelplank! Deze kip kerrie salade met De Zeeuwse Kip is heerlijk op een broodje of als hapje op een toastje bij de borrel. De kipkerrie salade op de borrelplank is heerlijk om te combineren met een glas witte wijn van ons Wijndomein Sabbinge!
Lees verder >Gegrilde kippendij met Zeeuwse salsa verde
Zeker Zeeuws heeft een heerlijk gerecht gecreëerd, dat voornamelijk bestaat uit Zeeuwse ingrediënten, waaronder natuurlijk kippendijen van De Zeeuwse Kip. Bekijk de video voor een eenvoudige uitleg van het recept van gegrilde kippendijen met een heerlijke Zeeuwse salsa verde. Door Zeker Zeeuws
Lees verder >Recept: Rugfilet van edelhert, geplette aardappel, aubergine en geroosterde ui
Hap en Tap heeft wederom een overheerlijk gerecht gecreëerd, dit keer met Het Zeeuwse Hert rugfilet. Dit frisse recept is heerlijk voor de warme zomer dagen.
Lees verder >22 en 23 maart is het afhaalpunt op onze boerderij gesloten
Vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart is ons afhaalpunt voor bestellingen gesloten Vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart is het afhaalpunt op onze boerderij gesloten wegens de bruiloft van onze eigen Boer Boris. Natuurlijk kun je nog wel bestellingen plaatsen via onze webshop en de bestelling komen ophalen op vrijdag 29 maart of […]
Lees verder >De Zeeuwse Boer stopt met verzenden
De afgelopen jaren hebben wij veel van onze producten door heel Nederland verzonden. Na deze tijd zijn we tot de conclusie gekomen dat het verzenden van onze producten logistieke risico’s met zich meebrengt. Wij willen graag de kwaliteit van onze producten en service waarborgen en dat bleek soms lastig met de verzendpartners waar we mee […]
Lees verder >Hertenrugfilet met paddenstoelen en aardappelpuree met Epoisses
“Hertenrugfilet met paddenstoelen en aardappelpuree met Epoisses” dat klinkt toch heerlijk! Het is ook nog eens een prachtig gerecht om naar te kijken en om daarna op te eten natuurlijk. Dit recept is gemaakt door Harold van Haroldkookt.nl. Waarschijnlijk heb je al vaker recepten van Harold voorbij zien komen, zoals hij zelf zegt: “Ik word […]
Lees verder >Guinness hertenstoof
We verzenden altijd met plezier producten van onze boerderij naar Mariëlla en José van de Cookingqueens. Dit keer hebben ze het weer voor elkaar gekregen om een gerecht te creëren met onze producten dat er zo heerlijk uit ziet, dat wij zelf ook de keuken in willen duiken! Bekijk het recept en lees mee met […]
Lees verder >Hert in aardappelkrans
Myriam van Hap en Tap heeft wederom weer een feestelijk gerecht voor de feestdagen op tafel weten te zetten. Zoals ze zelf zegt: “Een kerstkrans op je voordeur en tafel en een aardappelkrans op je bord, meer kerst dan dit wordt het niet.” Voor dit gerecht heeft ze rugfilet van Het Zeeuwse Hert gebruikt. Wil […]
Lees verder >Hertenbiefstuk met rode wijnsaus, geroosterde haricot verts en zachte aardappelpuree
Dit gerecht is perfect om te serveren tijdens de feestdagen. De hertenbiefstuk met rode wijnsaus en haricot verts is heerlijk in combinatie met romige aardappelpuree. Je kan een twist aan het recept geven door de haricot verts te vervangen door groene asperges bijvoorbeeld. In het recept staat een korte toelichting hoe je het hertenbiefstuk bereid. […]
Lees verder >Pasteitje met ragout van De Zeeuwse Kip
Het pasteitje met kip ragout is altijd een echte klassieker als voorgerecht in het kerst menu. Wij hebben het pasteitje zelf al een keer gemaakt met ons eigen De Zeeuwse Kip Kipfilet. Het recept is vrij snel te maken en naar eigen zeggen, smaakt het erg goed. Je begint het kerstdiner al helemaal smaakvol , […]
Lees verder >Kerstborrels op onze boerderij
Afgelopen weekend hadden we twee geslaagde kerstborrels. We hebben met veel plezier de herten en de wijnkelder aan jullie laten zien en samen genoten van een stoofpotje en een glühwijntje. Nog geen kans gehad om langs te komen? Niet getreurd er komen nog meer borrels aan! Op vrijdag en zaterdag nodigen we je namelijk uit […]
Lees verder >Boeuf bourguignon met Het Zeeuwse Hert
De naam verklapt het misschien al, Boeuf bourguignon is een stoofschotel die traditioneel gemaakt is van rundvlees. Maar wist je dat het ook mogelijk is om Boeuf bourguignon te maken met hert? Wij vonden het namelijk heerlijk smaken. Het stoofvlees van hert valt net iets minder uit elkaar dan het draadjesvlees dat traditioneel gebruikt wordt […]
Lees verder >Taco hapje met hert en pompoen
Ben je op zoek naar een hapje voor naast het hoofdgerecht of tijdens de borrel? Daar weet Myriam van Hap en Tap wel raad mee. Myriam heeft een taco recept gemaakt met de sukade van Het Zeeuwse Hert. Lees mee met haar recept en haar ervaring met De Zeeuwse Boer.
Lees verder >Stoofpotje met De Zeeuwse Kip
Voor wie een verrassende draai aan traditionele stoofgerechten zoekt, biedt dit recept met De Zeeuwse Kip een smaakvolle optie voor de feestdagen of knusse winteravonden. Snel te bereiden in tegenstelling tot klassieke stoofgerechten, deze heerlijke stoofpot combineert perfect met rijst, aardappelen en groenten. Vergezel dit gerecht met een glas witte wijn van Wijndomein Sabbinge voor […]
Lees verder >Hertenstoof met rode port
Op zoek naar een hartverwarmende maaltijd voor koude, regenachtige dagen? Deze verrukkelijke hertenstoof met rode port biedt een heerlijke twist aan de traditionele stoofpot. Met mals hertenstoofvlees, verfijnde groenten en een vleugje rode port is dit gerecht een smaakvolle verwennerij tijdens de herfst of feestdagen.
Lees verder >Van boer tot bord: Op de koffie bij Brasserie de Goese Golf
Ontdek de culinaire reis van chef-kok Ramon bij Brasserie de Goese Golf, waar passie voor Zeeuwse ingrediënten en ambachtelijke bereiding samenkomen. Van zelfgemaakte koekjes tot gewokte mossels, Ramon’s Marokkaanse achtergrond en Zeeuwse roots zorgen voor unieke en smaakvolle gerechten. Geniet van een voortreffelijke maaltijd op deze prachtige locatie, waar kwalitatief goede lokale ingrediënten centraal staan.
Lees verder >Recept: Hertenbloemstuk en stoof
Thom Vissers www.foodbythom.nl, enthousiast foodblogger en in te huren als chef aan huis, is aan de slag gegaan met onze producten. Zo heeft hij een twee recepten gemaakt waarin hij twee manieren uitlegt om hertenbloemstuk, ook wel braadstuk genoemd, klaar te maken. Hertenbloemstuk kan je op veel verschillende manieren klaarmaken bijvoorbeeld als rosbief en wordt […]
Lees verder >Kipballotine
Thom Vissers van www.foodbythom.nl heeft zijn creativiteit losgelaten op een klassiek gerecht; Kip ballotine. Ballotine is een culinaire term die doorgaans wordt toegepast op vis of vlees. Hierbij wordt het vlees eerst zorgvuldig ontdaan van botten of graten, vervolgens gevuld, opgerold, en strak vastgebonden voordat het uiteindelijk wordt bereid door middel van pocheren of smoren. […]
Lees verder >Kiprouleau met doperwt en asperge
Thom Vissers, foodblogger achter www.foodbythom.nl en chef, heeft onze producten met enthousiasme omgetoverd tot een verrukkelijk gerecht: kiprouleau met asperge, knapperige kippenhuid en een bitterbal van De Zeeuwse Kip. Dit smaakvolle geheel wordt geserveerd met een portsaus en een romige doperwtenpuree.
Lees verder >Recept: Hertenhaas met structuren van rode biet, gele biet en veenbessen
Hap en Tap is aan de slag gegaan met de hertenhaas van Het Zeeuwse Hert en heeft daarmee een hoofdgerecht gemaakt. Geschikt voor de Kerst, maar ook gewoon in april.
Lees verder >Gedeelde passie & visie
Als actieve vee- en akkerbouwbedrijven in Zeeland wisselen Boris en Harry Boot van Vleesboerderij Boot regelmatig ervaringen uit. Tijd voor een tweegesprek. We zijn te gast bij Vleesboerderij Boot, prachtig gelegen in Kerkwerve op het eiland Schouwen-Duiveland. Vleesboerderij Boot heeft een eigen slagerij met boerderijwinkel.
Lees verder >Recept: Hertenstoof met Italiaanse twist
Een recept van Cooking Queens: de Hertenstoof met Italiaanse twist.
Lees verder >Restaurant Kale & de Bril, Goes
Het Zeeuwse Hert is trots op haar horeca afnemers. Zo ook op Restaurant Kale & de Bril. Marc Everse en Niek Traas verruilde het tropische Bonaire voor het Zeeuwse zeeklimaat en runnen samen Restaurant Kale & de Bril in het centrum van Goes. Tijd voor een onderonsje.
Lees verder >Recept: Herten bolognese ragusaus
Een heerlijk recept om zelf herten bolognese ragusaus te maken, naar het recept van de Cooking Queens.
Lees verder >Romige kippensoep – Koninginnesoep – van De Zeeuwse Kip
“Echt comfortfood: romige kippensoep ‘Koninginnesoep’! En al helemaal lekker met zelfgemaakte kippenbouillon”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.
Lees verder >Benieuwd hoe het er bij ons op de boerderij aan toe gaat? Boek een rondleiding!
Altijd al van dichtbij willen zien hoe een dag bij ons op de herten- kippen- en wijnboerderij eruitziet? Op aanvraag verzorgen wij rondleidingen op onze boerderij voor bedrijven, verenigingen en/of andere organisaties.
Lees verder >Recept: Hertensukade stoof
Een prachtig recept voor een heerlijke Hertensukade stoof! Gemaakt door de Cooking Queens.
Lees verder >Zeeuwse Kip rollade met een romige witte wijn saus & ‘pied de mouton’ paddenstoelen
Een heerlijk weekendgerecht of hoofdgerecht tijdens de feestdagen: Kiprollade van De Zeeuwse Kip! “Deze romige witte wijn saus met paddenstoelen past er top bij! Lekker met huisgemaakte frietjes en salade. Liever fancy? Snijdt dan de rollade in dikke stukken en serveer met pompoen of knolselderij puree!
Lees verder >Onze wijnen opgenomen in assortiment slijterij Kijk op Drank Goes
Sinds kort zijn de wijnen van ons wijndomein (Wijndomein Sabbinge) ook verkrijgbaar bij slijterij Kijk op Drank. Marco Wagenaar is de eigenaar van deze slijterij, gevestigd in Goes. Tijd voor een kennismaking!
Lees verder >Gebakken hertenbiefstuk met vijgen, savooi en knolselder
Hap en Tap is aan de slag gegaan met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert en heeft daarmee een hoofdgerecht gemaakt voor een kerstmenu.
Lees verder >Tartaar van hert met ijs van gerookte paprika
Een prachtige tip van Hap & Tap voor het aanstaande kerstmenu: Tartaar van hert met ijs van gerookte paprika.
Lees verder >Tosti met zuurkool, Zeeuws hertenvlees & pittige mosterd
“Deze tosti is geïnspireerd op de Amerikaanse Reuben Sandwich! Een tosti van zuurkool, pastrami vlees & speciale saus. Voor mijn versie gebruikte ik dungesneden Zeeuws hertenvlees & Zaanse mosterd. Liever iets minder pittig? Meng dan wat mayonaise en mosterd als saus. Om de sandwich helemaal af te maken, topte ik het broodje met een gebakken […]
Lees verder >Vitello tonnato van hertenvlees van Het Zeeuws Hert
Vitello tonnato gemaakt van hertenvlees van Het Zeeuwse Hert. “Volgens mij een van de lekkerste vitello tonnato recepten! De lichte tonijnsaus past perfect bij het gebakken hertenvlees, de verse basilicum en tomaatjes. Daarnaast ziet de presentatie er snel gaaf uit met de verschillende kleuren!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.
Lees verder >Hertenrugfilet met knolselderij en portsaus
Met enige regelmaat gaat Harold Kookt ‘aan de slag met de mooie producten van Het Zeeuwse Hert.’ “Prachtig vlees van boerderijhert. De ene keer sukade om lekker te stoven, de andere keer een heerlijk biefstukje; zoals deze hertenrugfilet“, aldus Harold.
Lees verder >Passie voor Zeeland
In gesprek met Erwin Bastemeijer over zijn passie voor Zeeuwse streekproducten. Erwin Bastemeijer is eigenaar van het bedrijf Out of the Box Fish. Mossel en vishandelaar in hart en nieren. Op het moment dat wij telefonisch contact hebben, heeft Erwin net samen met zijn zoon Ernst mosselen ingeladen bij Neeltje Jans mosselen om uit te […]
Lees verder >Stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel
Stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel. Een herfstrecept van Myriam Minne van Hap en Tap gemaakt met hertenstoofvlees van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Smaakvolle herfstrecepten met hertenvlees
Op zoek naar lekkere herfstgerechten? Wanneer de bladeren van de bomen beginnen te vallen, is niet alleen de herfst maar ook het wildseizoen aangebroken. Nu de dagen korter worden en de avonden langer, is de herfst de perfecte tijd om smaakvolle seizoensgerechten met hertenvlees op tafel te zetten.
Lees verder >Hete zomer levert topoogst op
Wijndomein Sabbinge (onze wijngaard) genoemd in de PZC van vrijdag 23 september jl.
Lees verder >STEMMEN ‘Streekproduct van het jaar 2022’
Ook dit jaar is De Zeeuwse Kip genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar!
Lees verder >Hertenrendang Gyoza’s met Pindasaus
Dit recept Hertenrendang gyoza’s / dumplings met pindasaus gemaakt met hertenstoofvlees is bedacht door Lieke van Dutch Food Heritage.
Lees verder >Gezond en duurzaam invriezen
De producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip worden na het verwerken diepgevroren en vacuümverpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft.
Lees verder >De Zeeuwse Kip in Barneveld
In gesprek met verkooppunt Kakelvers Veluwe Sinds oktober 2021 is het vlees van De Zeeuwse Kip ook verkrijgbaar bij boerderijwinkel Kakelvers Veluwe in Barneveld. De Zeeuwse Kip te koop in het ‘hart van de pluimveesector’? Jazeker! De hoogste tijd voor een gesprek met Alette van der Hoef van Kakelvers Veluwe.
Lees verder >Indiase citroen rijst & geroosterde Zeeuwse Kip
“Voor dit recept ‘Indiase citroen rijst & geroosterde Zeeuwse Kip’ gebruikte ik lokale kip, namelijk ‘De Zeeuwse Kip’. Deze energie-neutrale boerderij staat in Zeeland en heeft de lekkerste kip en hert!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.
Lees verder >Afzet van eigen producten zorgt voor waardering
Artikel gepubliceerd in Vakblad Vee & Gewas. Boris Noordhoek verkoopt onder eigen merk Zoveel mogelijk producten in eigen beheer afzetten. Dat is de doelstelling van Boris Noordhoek (31) uit Wolphaartsdijk (ZL). Zo verkoopt hij kippenvlees onder de noemer ‘De Zeeuwse Kip’ en vlees van edelherten met de naam ‘Het Zeeuwse Hert’. „Zo krijg je echt […]
Lees verder >Werelden samen laten smelten
Fabienne van Leiden heeft Zeeuwse roots en is het gezicht achter de platforms Fab.Kookt en Kruidenkaartje. Fabienne verrast ons al enige tijd met creatieve gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze websites. De hoogste tijd om kennis te maken met Fabienne!
Lees verder >Marokkaanse traybake met kippenvleugels, zoete aardappel, groente, dadels en munt
Eerder hebben we een mooi recept gedeeld van Kippenvleugels met Ras el Hanout Marokkaanse kruiden. Nu gaan we een stapje verder en maken we een heerlijk, verrassende Marokkaanse traybake met kip, zoete aardappel, groente en dadels.
Lees verder >Zeekraal Hertenhamburger
Ter gelegenheid van de internationale dag van de hamburger (28 mei) maakte Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt dit heerlijke recept met hertenhamburgers van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >In gesprek met verkooppunt Landwinkel Elenbaas
We spreken Johan Elenbaas telefonisch, die op dat moment druk is met de voorbereidingen van het aankomende plukseizoen van de kersen. “Dit is het eerste jaar dat wij onze seizoenarbeiders onderkomen aanbieden bij ons op het eigen terrein. Voorheen moest men vaak ’s morgens vroeg nog een uur rijden voordat men hier was, met optimale […]
Lees verder >Zeeuwse Hertenburger met Zeekraal, Camembert & Bramenjam
Op zoek naar een verrassend burger recept? Deze hertenburger is heel geschikt als je op zoek bent naar iets nieuws! Het zoutige van de zeekraal, het romige van de camembert en de frisse bramenjam zijn een top combi. Én al helemaal met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert! Een heerlijk recept gemaakt door Lieke van […]
Lees verder >Gado Gado salade met De Zeeuwse Kip & Satésaus
“In Nederland zijn kip en satésaus een geliefde combinatie! Én de gefrituurde uitjes erbovenop kunnen natuurlijk niet missen. De trend van kip en satésaus komt natuurlijk uit Indonesië!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage. Voor het recept Gado Gado salade met De Zeeuwse Kip & Satésaus gebruikte Lieke kipfilet van De Zeeuwse Kip.
Lees verder >Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo
Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo gemaakt door Harold Kookt. Harold maakte dit heerlijke gerecht met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Tip: Hertenburgers bereiden
Hertenburgers bakken en bereiden? Volg de tips van Het Zeeuwse Hert en maak gemakkelijk hertenburgers klaar!
Lees verder >Wellington van hertenvlees – Venison Wellington
Wellington van hertenvlees – Venison Wellington: een prachtig gerecht met hertenbloemstuk van Het Zeeuwse Hert, gemaakt door Sabrina van het Instagramkanaal Eating.Cooking.Baking.
Lees verder >Pasta met saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever
Een smakelijke pasta gemaakt van saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever door Lieke van Dutch Food Heritage!
Lees verder >Trots op de Nederlandse keuken
Lieke Boerema is het gezicht achter het platform Dutch Food Heritage. Lieke verrast ons al enige tijd met prachtige gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze website. De hoogste tijd om kennis te maken met Lieke!
Lees verder >Nieuwe verzendpartner
We zijn een samenwerking aangegaan met een nieuwe koerier, Multi-Vers, voor geconditioneerd transport voor het leveren van bestellingen in onze webshop.Dit betekent het volgende:
Lees verder >Naar buiten!
Naar buiten! Het voorjaar is begonnen! De herten kunnen weer heerlijk rondlopen op de weilanden en dijken rondom onze boerderij. Altijd een mooi moment! Bekijk de video voor een impressie.
Lees verder >Alles draait om de eerlijke smaak bij Wijnhuis de Paap
De producten van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert worden ook opgemerkt buiten de provincie Zeeland. Vanuit onze webshop leveren we al door heel Nederland, maar door samenwerking met verschillende verkooppunten zijn onze producten ook fysiek aanwezig buiten de regio. Sinds kort bijvoorbeeld voor de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard bij wijn- en delicatessenwinkel Wijnhuis […]
Lees verder >Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland
Peter Gille is samen met zijn vrouw Annigje eigenaar van Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek, de achtertuin van Rotterdam. Boerderij Het Lansingerland is een verbreed melkveebedrijf met 140 melkkoeien, een boerderijwinkel, kinderopvang, horecagelegenheid, camping en vergaderlocaties. “Als je als ondernemer nog vooruit wilt moet je breder kijken. Dat hebben wij gedaan en wij hopen binnen […]
Lees verder >Hertenbiefstuk met pepersaus
Het recept voor een eenvoudig en smaakvol gerecht: hertenbiefstuk met pepersaus. Het recept voor 2 personen. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt!
Lees verder >Rode Curry & Zeeuwse Kippenragout
Deze Thaise Kippenragout is een combinatie van curry pasta en Nederlandse kippenragout! Voor dit recept gebruikte Lieke van Dutch Food Heritage heerlijke Zeeuwse Kippendijen.
Lees verder >Kip uit de oven
“Een goede kip uit de oven is nog niet zo makkelijk. Maar het begint met een goede kwaliteit kip.” Voor dit gerecht gebruikt Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! de hele kip van De Zeeuwse Kip.
Lees verder >Wraps met hertenbiefstuk
Eenvoudig te bereiden smaakvol gerecht: wraps met hertenbiefstuk. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Hertenburger van hertengehakt
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Huisgemaakte Zeeuwse Kipkerrie Salade
Dit recept is perfect om te bereiden met wat overgebleven kip! Maar je kunt bijvoorbeeld ook wat kipfilet koken in wat water voor deze salade.
Lees verder >Kippenvleugels met Ras el Hanout Marokkaanse kruiden
De vertaling van Ras el Hanout betekent in het Nederlands ‘het beste van de winkel’. Het is een bekende Marokkaanse specerijenmelange die warm en intens van smaak is. Perfect voor het maken van feestelijke kippenvleugels!
Lees verder >In de media: Zeeuwse kerstkip en hertenbiefstuk vliegen de webshop uit
Voor Boris Noordhoek (links) zijn het tropenweken. In Wolphaartsdijk runt hij met z’n familie een pluimvee- en hertenbedrijf. Ze besteden dagelijks fllink wat uurtjes aan het klaarmaken van de bestellingen die binnenkomen via hun webshop De Zeeuwse Kip.
Lees verder >Herten Tataki
Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Fabienne, van het Instagramkanaal Fab Kookt maakte met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert een Tataki. Ook een mooi gerecht voor een feestelijk (Kerst)diner!
Lees verder >Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten
Een prachtig kerstrecept: Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten. Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage!
Lees verder >Wellington met hert – Venison Wellington
Een prachtig kerstrecept: Wellington met hert gemaakt door Harold Kookt. Harold maakte dit heerlijke gerecht met hertenhaas van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Hertenpie
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenpoulet van Het Zeeuwse Hert! Ook een mooi gerecht voor een feestelijk Kerstdiner!
Lees verder >Aan het woord: Boris Noordhoek
In het eerste en tweede deel over de roots van onze boerderij zoomden we in op de oorsprong van de boerderij en sloten we af met de woorden van Henk Noordhoek dat hij trots is dat zijn zoon Boris ervoor gekozen heeft om ook mee te werken op de boerderij. “Hij brengt weer nieuwe inzichten en […]
Lees verder >Hertenstoof in rode wijn met wortel
Wat is er lekkerder dan een geurende stoofpot als het buiten guur en grijs is?! De herfst staat garant voor geur, kleur en smaak!
Lees verder >Bieten & Zeeuwse Hertenstoof met Knolselderij Friet
Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage! Lieke was onlangs bij ons op de boerderij en maakte dit heerlijke gerecht met Hertensukade van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Sinaasappel Tijm Kip
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met de hele kip van De Zeeuwse Kip! “Door het sap van de sinaasappel wordt de kip heerlijk sappig en zoet”, aldus Fabienne.
Lees verder >Hertenbiefstuk met miso boter
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus
De smaakvolle hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert komt ook goed tot zijn recht in een Aziatisch gerecht. Deze keer op het menu: Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus.
Lees verder >Noodles met miso-hertengehakt
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke en originele gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert! “Het gehakt van hert is ook heel lekker! Een subtiele wildsmaak en super mals!”
Lees verder >Krokante Zeeuwse Kip & Pasta Pesto
Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage! Lieke was onlangs bij ons op de boerderij en maakte dit heerlijke gerecht met kipfilet van De Zeeuwse Kip!
Lees verder >EVEN VOORSTELLEN: Lennart Goud
Wie ons volgt op social media, heeft het wellicht al voorbij zien komen. Ons team is sinds begin september versterkt met Lennart Goud. De hoogste tijd om Lennart aan jullie voor te stellen!
Lees verder >Onze eerste druivenoogst
2021 was het eerste jaar dat wij in de nazomer onze eerste druiven hebben kunnen plukken. Onze wijngaard is gelegen aan de zijkant van de wintergarten van De Zeeuwse Kip, tegen de weilanden aan waar onze edelherten van Het Zeeuwse Hert grazen. De wijngaard bestaat uit 16 rijen met daaraan druivenstokken.
Lees verder >Hertenstoofpot met bruin bier
Een hertenstoofpot met bruin bier past natuurlijk perfect bij de herfst. Een echte herten stoofpot of hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen, maar die heerlijke geuren in je huis, veroorzaakt door een stoofschotel zijn al puur genot en het wekt je eetlust op.
Lees verder >Recept: kip in druivenbladeren
Voor dit recept marineert Fabienne van het Instragramkanaal Fab.Kookt de kip in een zoete moscatel wijn en gaart deze in druivenbladeren. “De bladeren beschermen het vlees van de hitte zodat de kip gelijkmatiger gaar wordt en lekker sappig blijft!”
Lees verder >Low & Slow BBQ – Meat Me
Een gepassioneerd gesprek over de smaak en bereiding van goed vlees met Remco en zijn vriendin Miranda van Meat Me uit Zierikzee.
Lees verder >STEMMEN ‘Streekproducent van het Jaar 2021’
Ook dit jaar is De Zeeuwse Kip genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar!
Lees verder >Hertenburger met rode wijnsaus en nectarine
Met de herfst in aantocht vroegen we Fiks Voer om met onze producten aan de slag te gaan. Als eerste gerecht onze hertenburger met rode wijnsaus en nectarine. Serveer met de frietjes en aanvallen maar!
Lees verder >Onze Roots: De Oversteek
Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In vervolg op het eerste deel, waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij, staan we nu stil bij hoe Henk […]
Lees verder >Hertenbloemstuk met saus
De winnares van onze winactie, Hanneke Bouwense, maakte een perfecte saus bij ons hertenbloemstuk. De saus past mooi bij de smaak van het hertenvlees en is ook nog eens gezond en makkelijk te maken.
Lees verder >Kip in gezond jasje
De winnares van onze winactie, Els Robbeson, maakte deze heerlijke kip in gezond jasje. Een eerlijk puur gerecht zoals de winnares zelf zegt: ‘De Zeeuwse kip is zo mals en heerlijk van smaak daar passen ook alleen maar pure smaken bij’.
Lees verder >Kipdijfilet in roomsaus en spinazie
Deze kipdijfilet in roomsaus en spinazie is perféct comfort food voor een gezellig eetavondje met vrienden of familie. Dit simpele gerecht maak je echt binnen een mum van tijd klaar en succes gegarandeerd.
Lees verder >Winactie!
Vind jij het leuk om te koken en houd je van eerlijke lokale producten? Maak dan jouw favoriete gerecht met herten- of kippenvlees.
Lees verder >Macaronischotel met kip en doperwten
Weinig tijd? Dan is deze macaronischotel met kip en doperwten ideaal. Binnen 20 minuten staat deze super simpele maaltijd op tafel.
Lees verder >Hele Kip uit de Oven met geroosterde groenten
Een ideaal recept om doordeweeks te maken: kip uit de oven met geroosterde groenten. Breng de kip op smaak met de marinade en laat de oven al het werk doen. Makkelijk, snel en lekker!
Lees verder >Onze Roots: Handel en Innovatie
Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In dit eerste deel kijken we terug op de jaren ’60/’70 waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij.
Lees verder >Pastasalade met paddenstoelen en kipworst
Het is zomer, dus het moment voor een heerlijke pastasalade. Deze lauwwarme pastasalade met paddenstoelen en kipworst is een ideaal gerecht voor warme dagen.
Lees verder >Rijstsalade met hertenbiefstuk
De ideale maaltijd voor de zomer deze gezonde rijstsalade met groenten en hertenbiefstuk is gezond, makkelijk en snel klaar.
Lees verder >Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges
Dennis en Benny, buurmannen en de drijvende krachten achter Fyrespices, werkten onlangs met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Hoog tijd voor een gesprek over blends, kruiden en specerijen!
Lees verder >Tataki van Zeeuws Hert
Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway maakte speciaal voor Het Zeeuwse Hert een Tataki met hertenbloemstuk.
Lees verder >BBQ Kip met pommes souffle en crème van daslook
Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway en De Zeeuwse Kip kennen elkaar al langer en op onze vraag aan Torben om eens een inspirerend gerecht te maken met De Zeeuwse Kip ontstond zijn BBQ Kip met pommes souffle en crème van daslook.
Lees verder >Corona als inspirator voor nieuw food concept
Met dat we Corné Hoogerbrug, eigenaar van Hoogerbrug Cuisine Royale uit Krimpen aan den IJssel, aan de telefoon hebben, rijdt hij net maaltijden rond naar 25 supermarkten in de omgeving. Ook twee maaltijden met De Zeeuwse Kip als ingrediënt. We spreken Corné over zijn passie voor catering en zijn nieuwe food concept.
Lees verder >Orange Peel Chicken
Orange Peel Chicken is een zeer populair gerecht in Noord-Amerika. Crunchy gemarineerde kip in een sticky zoete sinaasappelsaus. Dit eenvoudige recept voor kip met sinaasappelschil is perfect als je een snelle maar smakelijke maaltijd moet bereiden.
Lees verder >Beer Can Chicken
De beer can chicken. Dit is en blijft toch een van onze favorieten: De Zeeuwse Kip en BBQ gecombineerd met bier, er is geen betere manier om heerlijke sappige en malse kip te krijgen.
Lees verder >Kip met prosciutto salie en abrikozen
De combinatie van zachte kip, de pittige prosciutto en zoete abrikozen in dit gerecht van Smaak van de Waard is heerlijk. Een mooie droge wijn en de kruidige, licht bittere smaak van verse salie maken het compleet.
Lees verder >Pasta met gerookte kip en romige spinazie
Deze makkelijke en heerlijke combi van pasta met stukjes gerookte kip in een saus van kruidenroomkaas is een ideaal gerecht voor doordeweeks. Voedzaam, lekker en snel klaar.
Lees verder >Lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip
Een aardappelsalade is bijna altijd wel goed, bij de lunch of bij het avondeten is het heerlijk! Deze lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip bevat naast gerookte kip, sperziebonen en ei en is heerlijk voedzaam en eenvoudig te bereiden.
Lees verder >Verkooppunt onder de aandacht: Boerderijwinkel Buijsrogge
Veel van onze klanten bestellen de producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip in onze webshop en halen deze af bij onze boerderij of laten de bestelling bezorgen. Maar wist je dat we in Zeeland ook een aantal verkooppunten hebben? Dit keer het woord aan Boerderijwinkel Buijsrogge uit Goes.
Lees verder >Hertenburger van de Yakiniku Kamado
YAKINIKU betekent “gegrild vlees” in het Japans, maar je kunt er natuurlijk van alles op bereiden zoals deze heerlijke hertenburger met zeekool, zeekraal en andijvie. Het Zeeuwse Hert en Yakiniku producent van kamado-barbecues uit Zeeland slaan de handen ineen voor dit heerlijke recept.
Lees verder >In gesprek met Zeeuwse Pasta
De hele maand heeft Het Zeeuwse Hert een mooie actie: hertengehakt met tagliatelle van echte Zeeuwse Pasta. Tijd voor een gesprek over deze pasta uit Zeeland.
Lees verder >Pastaschotel met hertengehakt en chorizo
Geen zin om te kiezen tussen de smaken van Italië of Spanje? Dan is deze pastaschotel met hertengehakt en chorizo perfect. Deze smakelijke combinatie van hertengehakt, chorizo en pasta zet je in een handomdraai op tafel.
Lees verder >Gebraden kip uit de oven
Gebraden kip uit de oven is altijd een goed idee! En een hele kip uit de oven is niet veel werk en uitermate geschikt voor een menu voor maximaal 4 personen. Hierbij wat tips voor een mooie krokant en goudbruin gebraden kip inclusief tips voor het trancheren (het in stukken snijden van de gebraden kip).
Lees verder >Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes
In onze eerste samenwerking maakte De Keuken van Denise gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten. Een heerlijke smaakcombinatie waar we veel goede reacties op kregen. Dus opnieuw aan Denise gevraagd of ze een recept wilde maken met onze producten. Deze keer een gerecht met een oosters tintje: Kip in Koreaanse lak met pannenkoekjes, […]
Lees verder >Pasta met ragù van hert
Pasta met ragù van hert is een spannende variatie op dit klassieke gerecht. Hertenvlees geeft de saus een nét iets stevigere smaak. Naar een recept van Zeeuwse Pasta uit het kookboek ‘Een bord vol Zeeland’.
Lees verder >De smaak van lekker, gezond én duurzaam koken
Als we chef Esther van Leeuwe van Smaak van de Waard bellen voor een interview is zij net druk bezig met de voorbereidingen voor haar workshop ‘Koken op maandag’. Dat goede en gezonde voeding de passie is van Esther blijkt al snel.
Lees verder >Lasagne met kip en groenten
Iedereen kent natuurlijk lasagne met gehakt maar vandaag hebben we dus een lekker recept voor lasagne met kip en groenten. Deze goedgevulde lasagne met kippendijen is makkelijk te maken en heerlijk van smaak.
Lees verder >TIP: Hertenrugfilet bakken
Hertenrugfilet bakken en bereiden? Volg onze tips en maak gemakkelijk hertenrugfilet klaar! Hertenrugfilet komt uit de rug van het hert en is erg mals en smaakvol en heeft daardoor weinig extra’s nodig. Een gerecht met hertenrugfilet is al snel een culinaire maaltijd en erg gezond. Hertenvlees is namelijk mager vlees en bevat eiwitten, omega 3 […]
Lees verder >Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten
De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het […]
Lees verder >Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten
De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het […]
Lees verder >Rani’s – Traditionele Indiase maaltijden
Een enthousiast gesprek met Jaya Rani – Den Engelsman over pure smaken, Indiase curry’s en Zeeuwse ingrediënten.
Lees verder >De Zeeuwse Kip op het menu van Café de Gekroonde Suikerbiet
We spreken met Robbert Roggeband, eigenaar van het Zierikzeese Café de Gekroonde Suikerbiet (in de volksmond De Biet) en chef-kok Aby Bakker over onderscheidende gerechten en verse regionale producten.
Lees verder >Kipkarbonade in mosterd-stroop marinade
De marinade bij deze kipkarbonade is de perfecte combinatie van zoete siroop, zure mosterd en de pikante chilipeper. Heerlijk met bijvoorbeeld penne met geroosterde bloemkool uit de oven.
Lees verder >Belgisch stoofvlees van hert met bier
Belgisch stoofvlees van hert met bier en ontbijtkoek is een klassieker en heerlijk om familie en vrienden voor te zetten. Niks is lekkerder dan de geur van een dampende pan met vers stoofvlees in huis!
Lees verder >Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING
Zoals eerder bericht heeft Boris Noordhoek van Het Zeeuwse Hert het afgelopen jaar deelgenomen aan het programma Boerenversneller 2020, een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie. Als afsluiting van het programma is Boris te zien in de documentaire: BOER ZOEKT VERANDERING.
Lees verder >Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree
Op zoek naar een lekker recept met hertenrugfilet? Dit gerecht met hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree is gegarandeerd een succes. Lekker om in het weekend te koken voor vrienden of familie.
Lees verder >Kippenpoten met pasta en champignons
Stoofschotel van kippenpoten met pasta en champignons. Stoofschotels zijn gemakkelijk om te maken en hoef je er zelf bijna niets aan te doen. Deze stoofschotel met kip is er zo eentje. Super makkelijk om te maken én hij smaakt heerlijk.
Lees verder >Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert door Marc Kookt
Marc Somer is de privé chef achter Marc Kookt. Als privé chef is Marc de persoon voor het organiseren van diners of borrels. Bij je thuis of op locatie. Marc kookte onlangs met hertensukade van Het Zeeuwse Hert en deelt zijn recept graag!
Lees verder >In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding
Feeders – De Lifestijlkamer wordt gerund door de zusjes Daphne en Merel Bastemeijer en is gevestigd in Goes. Het concept van Feeders is gericht op het aanbieden van gezond en lekker eten om thuis dagelijks van maandag t/m vrijdag Healhty, Local & Guilty(-free) te eten.
Lees verder >Fijne kerstdagen & een smaakvol kerstdiner!
De Zeeuwse Kip wenst je fijne kerstdagen en een smaakvol kerstdiner! Bedankt voor alle bestellingen!
Lees verder >COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!
COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend! U kunt in onze webshop kippenvlees en hertenvlees blijven bestellen.
Lees verder >Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020
Harold Kookt heeft in het afgelopen jaar diverse gerechten gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Stuk voor stuk ware kunstwerken. Tijd om de persoon achter Harold Kookt beter te leren kennen!
Lees verder >Zeeuws boerderijhert is milder van smaak
Artikel in PZC van 04 december 2020. Je moet niet gek opkijken wanneer je in de weilanden en op dijken rondom Wolphaartsdijk ineens edelherten ziet lopen. Die zijn namelijk van hertenboerderij Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Actie cooooooole koeltas bij Boerderijwinkel Buijsrogge – Goes
Actie De Zeeuwse Kip bij Boerderijwinkel Buijsrogge – Goes.
Lees verder >Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus
Hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert gaat hand in hand met Zeeuwsche Zoute, ambachtelijk zeezout uit de Oosterschelde. Met dit recept voor Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus tover je in 40-50 minuten een feestelijk gerecht op tafel.
Lees verder >Pollo alla Cacciatora – Jagersstoof
Naar een recept van de dames van cookingqueens.nl – Pollo alla Cacciatora oftewel: Jagersstoof!
Lees verder >Hele kip uit de oven
Naar een recept van de dames van cookingqueens.nl – Hele kip uit de oven
Lees verder >5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway
“Wil je mij met 30 minuten nog een keer bellen? Ik ben gisteren vrij geweest en als perfectionist ben ik even alles aan het checken voor vandaag, bestellingen, klaarzetten voor de mise-en-place…” Het gesprek is nog niet begonnen en de passie voor het vak is meteen duidelijk.
Lees verder >De Keuken van Denise
In gesprek met de enthousiaste dame achter De Keuken van Denise, Denise Hoeder, over haar bedrijf, corona en Kerst 2020.
Lees verder >Zalig Zeeuws – Zeeuws Hert met Boris Noordhoek
Het Zeeuwse Hert bij Zalig Zeeuws, het culinaire kanaal voor al het moois uit Zeeland. Boris Noordhoek was te gast bij de online kookshow waar de liefde voor (Zeeuws) eten vanaf spat en uiteraard moest hij helpen in de keuken bij de bereiding van Zeeuws Hert met gelakte pastinaak.
Lees verder >Hertensukade met aardappel, paddenstoelen en wortel
Vallende bladeren, het wordt steeds kouder en het is langer donker. Het is herfst ideaal weer voor stoofvlees. Dat mooie vlees wat een paar uur lang in de pan ligt, smaak krijgt en heerlijk mals wordt. Daarom een recept voor dit ultieme comfortfood met hertensukade van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Hertenbiefstuk met wasabikorst en kool
Harold Kookt bedacht voor dit recept dat het weer tijd was voor hertenbiefstuk van het Het Zeeuwse Hert. Maar met alleen het vlees ben je er natuurlijk niet, er is wat meer nodig voor dit gerecht van hertenbiefstuk met wasabikorst en kool.
Lees verder >Tjap Tjoy met kipdijfilet
Tjap Tjoy is een kleurrijke groentegerecht in een lichte saus van bouillon en oestersaus en maak je heel makkelijk zelf.
Lees verder >Hertenrugfilet met morillesaus
Hertenrugfilet wordt uit de rug gesneden. De rug van het hert heeft niets te lijden en hoeft nauwelijks arbeid te verrichten daardoor heeft het een fijne en zachte structuur. Maar de echte smaakmaker is in dit geval de morillesaus.
Lees verder >Broodje Pulled Chicken met Coleslaw
Een heerlijk broodje pulled chicken met coleslaw en (zelfgemaakte) BBQ saus. Snel makkelijk en overheerlijk!
Lees verder >Hertenrug van de BBQ
Een prachtig stukje malse hertenrugfilet met Pompoenmousseline en Shiitake waarmee je dit gerecht op tafel tovert, aldus Harold Kookt.
Lees verder >Broodje Pulled Chicken met Coleslaw
Een heerlijk broodje pulled chicken met coleslaw en (zelfgemaakte) BBQ saus. Snel makkelijk en overheerlijk!
Lees verder >In gesprek met de Pluimveedierenarts van De Zeeuwse Kip
Pluimveedierenarts Maarten van den Berg van Poultry Vets brengt een controlebezoek aan de boerderij van De Zeeuwse Kip. We spreken met Maarten over de inhoud van zijn werk.
Lees verder >Hoe blijven de herten koel?
Deze week is de warmste week ooit gemeten. Boris Noordhoek vertelt in de PZC hoe op de boerderij wordt omgaan met het warme weer voor de Zeeuwse kippen en herten.
Lees verder >Hertenhaas met paddestoelensaus, aubergine en courgette
Harold Kookt heeft een smaakvol gerecht gemaakt met hertenhaasjes van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Recept: broodje hertenburger
Een mooi, makkelijk en snel broodje hertenburger, gemaakt door Harold Kookt met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Hertenvlees kooktips
Hertenvlees is mager, zacht en makkelijk snel te bereiden vlees en met onderstaande tips kan het niet mislukken!
Lees verder >Aziatische kippensoep met dijenvlees van De Zeeuwse Kip
Aziatische kippensoep met De Zeeuwse Kip dijenvlees, naar een recept van Miljuschka.
Lees verder >Beer can Chicken – Radler
Naar een recept van Big Green Egg, gemaakt door Harold Kookt! De ‘Beer can chicken’, in Nederland ook wel de bierblikkip genoemd, is een Amerikaanse klassieker van de barbecue.
Lees verder >Wat doet een hertendierenarts?
Wat doet een hertendierenarts? Die vraag stelde we aan de dierenarts van Het Zeeuwse Hert: Manon de Heer.
Lees verder >Hertenhaas met wortels en bloemkool
Wederom een prachtig recept bedacht door Harold Kookt Dit keer met hertenhaasjes van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Sticky Kipdrumsticks uit de oven
Deze sticky kipdrumsticks uit de oven zijn onweerstaanbaar als hoofdmaaltijd of als snack tijdens de borrel. Aan de buitenzijde plakkerig en zoet, terwijl de binnenkant lekker mals is. Makkelijk en snel uit de oven of op de barbecue.
Lees verder >Wat eet De Zeeuwse Kip? Het werk van een nutritionist
Deze vraag stelde we onlangs aan nutritionist André de Ruijter. André is al 30 jaar werkzaam bij De Hoop Mengvoeders.
Lees verder >Hertenrugfilet van de BBQ met pompoen
Kunst op je bord! Een prachtig recept bedacht door Harold Kookt met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Het Zeeuwse Hert verzendt nu door heel Nederland!
Ben je niet in de gelegenheid om je bestelling bij ons op de boerderij op te halen? Kies dan in de webshop voor de optie verzenden en je ontvangt je bestelling netjes verpakt in een isolatiedoos bij je thuis.
Lees verder >“De Zeeuwse Kip is pionier in de pluimveesector”
In gesprek met pluimveespecialist Henk-Jan Schuurman van De Hoop Mengvoeders over de intensieve samenwerking binnen de pluimveeketen van De Zeeuwse Kip.
Lees verder >Snelle Pasta met Hertengehakt en veel groenten
Vanavond op het menu een heerlijke, eenvoudige pasta met veel groenten en hertengehakt.
Lees verder >Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal
We brachten een bezoek aan onze Zeeuwse zeekraal leverancier Zeeuws Zilt in Wolphaartsdijk voor een gesprek met zeekraalkweker en -teler Hubrecht Janse.
Lees verder >Traybake met hertenburgers
Een traybake met hertenburgers. Een traybake is een volledige maaltijd van geroosterde groenten en vlees uit de oven. Het is super makkelijk, je hebt eigenlijk alleen een bakplaat nodig.
Lees verder >Hertenvlees gezond en lekker!
Hertenvlees is van nature een magere vleessoort, rijk aan eiwitten, ijzer en zink dus een gezond alternatief voor wie een vet-, cholesterol- of caloriearm dieet moet volgen.
Lees verder >Hertenrugfilet met Zeeuws aperitief
Als er een provincie is in ons land die zich onderscheidt doordat je er enorm goed kunt eten is dat Zeeland wel. Zilte smaken, stoere producten en een eindeloze creativiteit.
Lees verder >Terugblik paasdiner voor 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes
Zaterdag 11 april genoten 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes van een heerlijk paasdiner.
Lees verder >Paasdiner voor cliënten Zuidwester
Een beetje warme zorg in deze moeilijke tijd: 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes, genoten zaterdag 11 april van een heerlijk Paasdiner
Lees verder >Multi-boer zoekt eigen afzetkanalen
Boris Noordhoek geselecteerd voor het programma Boerenversneller 2020!
Lees verder >De Zeeuwse Kip Bereidingstips
Een aantal tips om op een verantwoorde en veilige manier De Zeeuwse Kip te bewaren en te bereiden.
Lees verder >Hertenlende bereiden
Verwarm de boter en braad het vlees eerst circa 2-3 minuten aan per kant.
Lees verder >Tip: Hertenbiefstuk bakken
Hertenbiefstuk bakken en bereiden? Volg onze tips en maak gemakkelijk hertenbiefstuk klaar!
Lees verder >Hertengehaktballen met zeekraal
Maak van een gewone gehaktbal iets bijzonders met ons hertengehakt met zeekraal.
Lees verder >Eerste Zeeuwse hertenfokkerij
Staat er voor het kerstdiner hertenbiefstuk op het menu? Dan zou het zomaar kunnen dat het een Zeeuws stuk vlees is.
Lees verder >“Geen tocht bij scharrelkippen met overdekte uitloop”
Het stalklimaat is een sterkbepalende factor in elke pluimveestal.
Lees verder >