Glutenvrije hachee met hertenvlees

Een echte Hollandse old school stoofpot met hertenvlees die het wachten meer dan waard is.

Ingrediënten voor 2 personen
500 gram hertenstoofvlees
5 gram hacheekruiden
10 gram boter
1 ui
25 gram ketjap medja
10 gram volkoren teffmeel
25 gram balsamicoazijn
200 ml vleesbouillon
3 kruidnagels
2 laurierblaadjes

Instructies
Laat het hertenstoofvlees op kamertemperatuur komen. Wrijf de blokjes in met de hacheekruiden en laat even intrekken. Snipper ondertussen de ui.

Verhit de boter in een braadpan en bak het vlees 5 minuten op laag vuur. Voeg de ui en ketjap medja toe aan het vlees en bak 10 min. op laag vuur. Voeg daarna het glutenvrije meel toe en schep het mengsel een paar keer om, zodat het zonder klontjes indikt.

Voeg de balsamicoazijn, bouillon, kruidnagels en laurierblaadjes toe. Breng het geheel kort aan de kook. Zet het vuur daarna laag en doe de deksel op de pan. Blijf regelmatig roeren, zodat de hachee niet aanbrandt, maak eventueel aangekoekte stukjes op de bodem tussendoor los (hier zit de meeste smaak in – wanneer je ze los maakt worden ze weer opgenomen in het mengsel).

Laat de hachee op laag vuur zo’n 3 uur sudderen tot het vlees gaar en boterzacht is. Voeg tussendoor eventueel nog een beetje bouillon toe wanneer de hachee te snel te ‘droog’ oogt. Haal na 2,5 uur de deksel van de pan, zodat de hachee kan indikken. Neem de laurierblaadjes en kruidnagels (als je deze nog terug kunt vinden) uit de pan en breng de hachee op smaak met peper en eventueel zout.