Wijndomein Sabbinge

Op ons Wijndomein nemen we het gehele wijnmaakproces in eigen hand, van de druif tot aan de fles. Onze boerderij en ons Wijndomein liggen te midden in de polders nabij Oud Sabbinge, één van de oudste dorpen in Zeeland. Met het wijndomein brengen we een nieuwe ambacht naar deze oud historische regio. Om de regio eer aan te doen, verkopen wij onze wijn onder het label Wijndomein Sabbinge.

Meer over ons

Druiven van Zeeuwse bodem

Wijndomein Sabbinge is een jonge wijngaard aangeplant in 2018 in de polders nabij het historische dorp Oud-Sabbinge, Zeeland. De wijngaard is gelegen op de boerderij van familie Noordhoek waar diverse landbouw activiteiten naast elkaar worden bedreven. Op de boerderij worden scharrelkippen en edelherten gehouden en worden er diverse gewassen geteeld. De wijnen zijn een welkome en passende aanvulling in het assortiment van het edelherten- en scharrelkippenvlees.

De wijngaard kenmerkt zich door de kalkrijke kleigrond en het hoge gehalte aan mineralen. Deze kleigrond is ontstaan door vele eeuwen geleden de zee in te polderen om landbouw te kunnen gaan bedrijven en te kunnen wonen.

Een nieuwe ambacht in de polder bij Oud Sabbinge

Als boerenbedrijf zijn wij trots op onze producten en trots op de duurzame manier waarop wij boeren. We blijven ons verdiepen en ontwikkelen, opzoek naar nieuwe mogelijkheden. Inmiddels hebben we 10 hectare land met onze herten erop, zijn we trots op Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip en hebben we nu ook onze eigen wijngaard!

“Onze wijnstokken zullen pas echt op volle kracht zijn over enkele jaren. Dan pas hebben we hopelijk druiven met een volle smaak. We zullen geduldig moeten zijn en door de jaren heen veel moeten proeven. Maar het is fantastisch om weer een nieuwe dimensie toe te voegen aan ons boerenbedrijf en weer veel te leren”, aldus Henk Noordhoek.

2021 was het eerste jaar dat wij in de nazomer onze eerste druiven hebben kunnen plukken. Onze wijngaard is gelegen aan de zijkant van de wintergarten van De Zeeuwse Kip, tegen de weilanden aan waar onze edelherten grazen. De wijngaard bestaat uit 16 rijen met daaraan druivenstokken. Het uitzetten van de rijen en afstanden kwam zeer nauw, zodat onze landbouwmachines gemakkelijk door de rijen kunnen rijden.

Alles in onze wijngaard is erop gericht om in de toekomst druiven te kunnen oogsten van hoogwaardige kwaliteit.

 
 

Onze wijnen

Op ons Wijndomein nemen we het gehele wijnmaakproces in eigen hand, van de druif tot aan de fles. Het druivenras, de kalkrijke kleigrond, de wijnstok verzorging en het vergistingsproces liggen allen ten grondslag aan de smaak van onze Zeeuwse wijnen. Onze rosé is gemaakt van het druivenras Cabernet Cortis. De Rosé is een wijn passend bij liefhebbers van een droge rosé. De wijn combineert bij een mooi stukje gevogelte of vette vis. In de toekomst gaan wij ook rode wijn verkopen, maar die ligt nu nog te rijpen in de eikenhouten vaten.

Onze witte wijn is gemaakt van het druivenras Souvignier Gris. Onze witte wijn is een frisse en droge wijn. Goed passend bij iets vettere gerechten met bijvoorbeeld gevogelte, vis en rundvlees. De combinatie van een iets vetter gerecht met onze droge witte wijn zorgt dat uw gerecht met de wijn mooi in balans is. Daarnaast is de witte wijn goed passend voor een warme zomeravond in combinatie met bijvoorbeeld een notenmelange.

Neem een kijkje bij Wijndomein Sabbinge

Nieuwsgierig geworden naar ons Wijndomein? Neem alvast een kijkje online in onze wijngaard.