FAQ

Meest gestelde vragen aan De Zeeuwse Boer

Bekijk hier de meest gestelde vragen. Staat uw vraag er niet bij of heeft u behoefte aan meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op.

Komt het kippenvlees van jullie eigen boerderij?

Al ons vlees komt inderdaad van onze eigen boerderij in Wolphaartsdijk, midden in het hart van Zeeland. Hier krijgen de kippen de rust en de ruimte om in optimale omstandigheden en zo natuurlijk mogelijk op te groeien. De eieren worden uitgebroed op de boerderij, het voer wordt zelf gemaakt met veel eigen granen en de kip krijgt de mogelijkheid om naar buiten te gaan.

Bezorgen jullie het kippenvlees door heel Nederland?

Wij zijn gestopt met het verzenden van onze producten. Wij willen graag de kwaliteit van onze producten en service waarborgen en dat bleek soms lastig met de verzendpartners waar we mee samen werkten. We hebben daarom besloten om te stoppen met het verzenden van onze producten via een pakketdienst.

Waarom zijn de producten diepgevroren?

Ons kippenvlees wordt direct na het verwerken diepgevroren en vacuümverpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft. Op die manier kunnen we u het hele jaar door voorzien van lekker en gezond kippenvlees. Daarnaast zorgt het invriezen voor minder voedselverspilling en is even gezond als vers. Op deze pagina lees je hier meer over.

Hoe lang kan ik het vlees bewaren?

Het kippenvlees worden na het verwerken diepgevroren en vacuüm verpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft. Door het lage vetgehalte van het hertenvlees is het lang houdbaar. De precieze houdbaarheid in de vriezer staat vermeld op de verpakking.

Hoe kan ik het vlees het beste ontdooien?

Het beste is om het vlees een dag van tevoren uit de vriezer te halen en in de koelkast te leggen, zodat het rustig kan ontdooien. Er kan water van het pakje smelten, dus het is verstandig om het vlees op een bord of schaal te leggen. Heb je haast en wil je het vlees snel ontdooien, leg dan de bevroren producten in gesloten verpakking in een bak met koud water. Binnen 10 -15 minuten is het volledig ontdooit, zonder verlies van kwaliteit. Ontdooi het vlees liever niet in de magnetron, want daar wordt het vlees taai van!

Kunnen jullie een constante kwaliteit garanderen?

Dat kunnen wij door de natuurlijke voeding en verzorging die de kippen het hele jaar door krijgen op onze boerderij. Ook het verwerken en het invriezen gebeurd volgens de hoogste kwaliteitsstandaarden door onze gespecialiseerde samenwerkingspartners.

Kun je De Zeeuwse Boer bezoeken?

Ons afhaalpunt is open op vrijdag (tussen 15:00 en 19:00) en/of zaterdag (tussen 10:00 en 13:00) dan bent u van harte welkom om uw bestelling op te halen op de boerderij.    

   Waarom gebruiken jullie plastic als vleesverpakking?

   Dit doen wij om het vlees gekoeld, hygiënisch en betaalbaar te kunnen vervoeren. Daarnaast hebben we regelmatig overleg met onze leveranciers om uit te zoeken hoe we onze verpakkingen continue duurzamer kunnen maken om het milieu zo min mogelijk belasten.

   Wat kan ik verwachten qua structuur en smaak van het kippenvlees?

   Het vlees van De Zeeuwse Boer heeft een lekkere volle smaak en een stevigere structuur.

   Is kippenvlees gezond?

   Kip en gevogelte zijn een onderdeel van een gezond voedingspatroon, vooral vanwege de eiwitten, vitamines en mineralen. Het gaat dan om onbewerkte kip, zoals bijvoorbeeld onze hele kip of een stuk kipfilet.

   Komt het hertenvlees ook van jullie eigen boerderij?

   Ja, ook het hertenvlees komen van onze eigen boerderij. Benieuwd hoe deze worden gehouden? Neem dan een kijkje op de pagina van Het Zeeuwse Hert.

   Kan ik een rondleiding krijgen op de boerderij?

   Altijd al van dichtbij willen zien hoe een dag bij ons op de kippen- en hertenboerderij eruit ziet? Op aanvraag verzorgen wij rondleidingen op onze boerderij. Neem contact met ons op voor meer informatie.