De Zeeuwse Kip

De Zeeuwse Kip is ons eigen label met kipproducten van onze boerderij. De Zeeuwse Kip producten worden verkocht in onze webshop, in de horeca en op meerdere verkooppunten verspreid door Nederland. Zo proberen we de keten zo kort mogelijk te houden.

Meer over ons

Kippenvlees rechtstreeks van de boerderij

Onder de naam ‘De Zeeuwse Kip’ verkopen wij kippenvlees van onze eigen kippenboerderij in het rustieke Wolphaartsdijk, midden in het hart van Zeeland. Hier krijgen de kippen de rust en de ruimte om in optimale omstandigheden en zo natuurlijk mogelijk op te groeien. De eieren worden uitgebroed op de boerderij, het voer wordt zelf gemaakt met veel eigen granen en de kip krijgt de mogelijkheid om naar buiten te gaan.

De Zeeuwse Kip biedt het hele jaar door een constante kwaliteit kippenvlees en de herkomst is een mooi verhaal om aan tafel te kunnen vertellen!

Ons assortiment

De Zeeuwse Boer biedt u een divers assortiment herten- en kipproducten aan. Van hertenbiefstuk, rugfilet, hertengehakt, hertenburgers, hertenpoulet, hele kip, dijenvlees, kipkarbonade tot drumsticks. Alle producten zijn eenvoudig te bestellen en worden door heel Nederland verzonden.

Stoofpotje met De Zeeuwse Kip

Voor wie een verrassende draai aan traditionele stoofgerechten zoekt, biedt dit recept met De Zeeuwse Kip een smaakvolle optie voor de feestdagen of knusse winteravonden. Snel te bereiden in tegenstelling tot klassieke stoofgerechten, deze heerlijke stoofpot combineert perfect met rijst, aardappelen en groenten. Vergezel dit gerecht met een glas witte wijn van Wijndomein Sabbinge voor […]

Lees verder >

Gegrilde kippendij met Zeeuwse salsa verde

Zeker Zeeuws heeft een heerlijk gerecht gecreëerd, dat voornamelijk bestaat uit Zeeuwse ingrediënten, waaronder natuurlijk kippendijen van De Zeeuwse Kip. Bekijk de video voor een eenvoudige uitleg van het recept van gegrilde kippendijen met een heerlijke Zeeuwse salsa verde. Door Zeker Zeeuws

Lees verder >

Kipballotine

Thom Vissers van www.foodbythom.nl heeft zijn creativiteit losgelaten op een klassiek gerecht; Kip ballotine. Ballotine is een culinaire term die doorgaans wordt toegepast op vis of vlees. Hierbij wordt het vlees eerst zorgvuldig ontdaan van botten of graten, vervolgens gevuld, opgerold, en strak vastgebonden voordat het uiteindelijk wordt bereid door middel van pocheren of smoren. […]

Lees verder >

Een eerlijk merk

We leveren kippenvlees met een duidelijk en transparant verhaal en gaan respectvol om met onze kippen en de natuur om ons heen. Wij staan persoonlijk garant voor de dieren en ons vlees. Zo waarborgen wij een goede kwaliteit waardoor u verantwoord van onze heerlijke kippenvlees kunt genieten.

 
 

Duurzaam, kwaliteit en smaak

Kippenvlees van De Zeeuwse Kip is duurzaam. Doordat we rechtstreeks aan de consument verkopen is de keten klein en heeft het vlees een duidelijke herkomstgarantie. Meteen nadat onze kippen zijn verwerkt door onze vlees- verwerker, wordt het vlees ingevroren. Hierdoor kunnen wij de hoogste kwaliteit garanderen. Het vlees van De Zeeuwse Kip heeft een lekkere volle smaak en een stevigere structuur.

De boerderij

We willen met onze kippenboerderij het milieu zo min mogelijk belasten. We gaan respectvol om met onze kippen en de natuur. In alle facetten van het productieproces: van het uitbroeden van de eieren tot de verwerking en de verpakking van het kippenvlees. Daarnaast is onze boerderij volledig energieneutraal dankzij zonnepanelen en de houtkachel op snoeihout.

 

Neem een kijkje bij De Zeeuwse Kip

Nieuwsgierig geworden naar De Zeeuwse Kip? Neem alvast een kijkje online op onze kippenboerderij.