De Boerderij

De roots van de familie Noordhoek liggen al sinds jaar en dag in het Zeeuwse. De toenmalige boerderij van opa en oma was gevestigd aan de andere kant van de dijk. In de jaren ‘80 nam een nieuwe generatie de boerderij over. Beide broers besloten om het bedrijf uit te breiden met een pluimveebedrijf aan de andere kant van de dijk: de Bokkeweg. Inmiddels is er een nieuwe generatie bijgekomen, Boer Boris. Vader Henk en zoon Boris doen er alles aan om het bedrijf toekomstbestendig te maken. Zo hebben zij sinds 2016, het akkerbouw- en pluimveebedrijf, verbreed met het Wijndomein Sabbinge en Het Zeeuwse Hert.

Op onze boerderij

De Zeeuwse Boer is een familiebedrijf gelegen in de polders van Zeeland. Dit moderne landbouwbedrijf bestaat uit meerdere takken waaronder pluimvee, edelherten, akkerbouw en een wijngaard. Alle takken sluiten zo veel mogelijk op elkaar aan. Om de keten zo kort mogelijk te houden zijn al onze producten verkrijgbaar in de webshop.

 
 
 
 

Zeker Zeeuws

De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert zijn een Zeker Zeeuws® Streekproduct. Een onafhankelijk erkend streekkeurmerk dat garandeert dat een product écht Zeeuws is. Dat betekent dat het in Zeeland geteeld, gekweekt, gevist of geproduceerd is met Zeeuwse grondstoffen. Dat is bovendien op een duurzame manier gebeurd, met respect voor milieu, mens en dier.

 

Kippenboerderij

De pluimvee tak bestaat uit drie stallen met overdekte uitloop. De kippen krijgen zo veel mogelijk lokaal voedsel dat bestaat uit tarwe, maïs en veldbonen van ons eigen land of van onze collega-boeren. De stallen draaien op hernieuwbare energiebronnen. Zo worden de stallen verwarmd door een houtkachel die draait op snoeihout uit de omgeving en de elektriciteit komt van de zonnepanelen. Bij De Zeeuwse Kip zorgen we van ei tot kip voor de meest optimale omstandigheden en monitoren we de gezondheid van de kippen nauwlettend.

Meer informatie
 
 

Hertenboerderij

De edelherten lopen driekwart van het jaar op tien hectare weiden en dijken rondom de boerderij. In de winter wanneer de weiden niet meer begaanbaar zijn, staan de herten op stal. In en rondom de weiden zijn fruitbomen en inheemse struiken aangeplant, ter aanvulling op het rantsoen van de herten.

Meer informatie

Wijndomein

Wijndomein Sabbinge is een jonge wijngaard aangeplant in 2018 in de polders nabij het historische dorp Oud-Sabbinge. De wijngaard ligt te midden van de dijken, hertenweiden, akkerbouwgronden en scharrelkippen op onze boerderij. We beheren zelf het volledige wijnmaakproces, van de druif tot aan de fles.

Meer informatie