Hertenbiefstuk met pepersaus
Het recept voor een eenvoudig en smaakvol gerecht: hertenbiefstuk met pepersaus. Het recept voor 2 personen. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt!
Ingrediënten:
- 2 hertenbiefstuk
- blokje roomboter
- 100 ml slagroom
- 30 ml port
- 2 teentjes knoflook fijn gesneden
- 3 tl gekneusde zwarte peperbollen
Bereiding:
1) Verwarm de pan op middelhoog vuur tot deze goed warm is. Dep ondertussen de biefstuk droog en peper de biefstuk in.
2) Smelt de roomboter in de pan en leg de biefstukken in de pan. Laat liggen tot de onderkant is dichtgeschroeid en de biefstuk makkelijk loslaat.
3) Draai de biefstuk om en strooi zout over de biefstuk. Laat ook de andere kant van de biefstuk goed dichtschroeien.
4) Blijf vervolgens de biefstukken bewegen en omdraaien tot deze de juiste gaarheid heeft. Ik vind rood vlees lekker en bak ongeveer 4 minuten. Laat daarna rusten in aluminiumfolie.
5) Voeg de peper toe aan de pan en de knoflook. Bak kort aan en blus af met de port en voeg daarna de slagroom toe.
6) Laat zachtjes inkoken tot de saus dikker wordt. Voeg op het einde het vocht uit de biefstukken toe. Breng op smaak met wat zout en peper.
Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/