Wijnproeverij
De Zeeuwse Boer gaat wijnproeverijen organiseren op aanvraag voor groepen met minimaal 12 deelnemers. Samen met een vinoloog geven we je een kijkje in hoe je wijnen proeft en natuurlijk hoe de wijnen worden gemaakt op ons Wijndomein Sabbinge.
Lees verder >De Zeeuwse Boer gaat bezorgen voor de feestdagen
Speciaal voor de feestdagen en de winterse dagen, kun je op een aantal data onze producten bij je thuis laten bezorgen.
Lees verder >Gepersonaliseerde wijnfles op aanvraag
Voor de bruiloft van ons eigen Zeeuwse Boer Boris heeft Yann Sinke van Buro Cinq een speciaal ontwerp gemaakt voor de wijnfles. De wijnflessen vielen erg goed in de smaak bij de bruiloftsgasten. Ben jij op zoek naar een leuk, gepersonaliseerd cadeau voor jouw bedrijf, jouw klanten of wellicht ook voor jouw bruiloftsgasten? Neem contact […]
Lees verder >Verkooppunten Nederland
Benieuwd waar onze producten nog meer te koop zijn in Nederland? We hebben vanaf nu een kaart met alle verkooppunten op de website! Neem een kijkje op de pagina en ontdek waar je onze producten nog meer kunt vinden in Nederland.
Lees verder >22 en 23 maart is het afhaalpunt op onze boerderij gesloten
Vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart is ons afhaalpunt voor bestellingen gesloten Vrijdag 22 maart en zaterdag 23 maart is het afhaalpunt op onze boerderij gesloten wegens de bruiloft van onze eigen Boer Boris. Natuurlijk kun je nog wel bestellingen plaatsen via onze webshop en de bestelling komen ophalen op vrijdag 29 maart of […]
Lees verder >De Zeeuwse Boer stopt met verzenden
De afgelopen jaren hebben wij veel van onze producten door heel Nederland verzonden. Na deze tijd zijn we tot de conclusie gekomen dat het verzenden van onze producten logistieke risico’s met zich meebrengt. Wij willen graag de kwaliteit van onze producten en service waarborgen en dat bleek soms lastig met de verzendpartners waar we mee […]
Lees verder >Kerstborrels op onze boerderij
Afgelopen weekend hadden we twee geslaagde kerstborrels. We hebben met veel plezier de herten en de wijnkelder aan jullie laten zien en samen genoten van een stoofpotje en een glühwijntje. Nog geen kans gehad om langs te komen? Niet getreurd er komen nog meer borrels aan! Op vrijdag en zaterdag nodigen we je namelijk uit […]
Lees verder >Van boer tot bord: Op de koffie bij Brasserie de Goese Golf
Ontdek de culinaire reis van chef-kok Ramon bij Brasserie de Goese Golf, waar passie voor Zeeuwse ingrediënten en ambachtelijke bereiding samenkomen. Van zelfgemaakte koekjes tot gewokte mossels, Ramon’s Marokkaanse achtergrond en Zeeuwse roots zorgen voor unieke en smaakvolle gerechten. Geniet van een voortreffelijke maaltijd op deze prachtige locatie, waar kwalitatief goede lokale ingrediënten centraal staan.
Lees verder >Gedeelde passie & visie
Als actieve vee- en akkerbouwbedrijven in Zeeland wisselen Boris en Harry Boot van Vleesboerderij Boot regelmatig ervaringen uit. Tijd voor een tweegesprek. We zijn te gast bij Vleesboerderij Boot, prachtig gelegen in Kerkwerve op het eiland Schouwen-Duiveland. Vleesboerderij Boot heeft een eigen slagerij met boerderijwinkel.
Lees verder >Restaurant Kale & de Bril, Goes
Het Zeeuwse Hert is trots op haar horeca afnemers. Zo ook op Restaurant Kale & de Bril. Marc Everse en Niek Traas verruilde het tropische Bonaire voor het Zeeuwse zeeklimaat en runnen samen Restaurant Kale & de Bril in het centrum van Goes. Tijd voor een onderonsje.
Lees verder >Benieuwd hoe het er bij ons op de boerderij aan toe gaat? Boek een rondleiding!
Altijd al van dichtbij willen zien hoe een dag bij ons op de herten- kippen- en wijnboerderij eruitziet? Op aanvraag verzorgen wij rondleidingen op onze boerderij voor bedrijven, verenigingen en/of andere organisaties.
Lees verder >Onze wijnen opgenomen in assortiment slijterij Kijk op Drank Goes
Sinds kort zijn de wijnen van ons wijndomein (Wijndomein Sabbinge) ook verkrijgbaar bij slijterij Kijk op Drank. Marco Wagenaar is de eigenaar van deze slijterij, gevestigd in Goes. Tijd voor een kennismaking!
Lees verder >Passie voor Zeeland
In gesprek met Erwin Bastemeijer over zijn passie voor Zeeuwse streekproducten. Erwin Bastemeijer is eigenaar van het bedrijf Out of the Box Fish. Mossel en vishandelaar in hart en nieren. Op het moment dat wij telefonisch contact hebben, heeft Erwin net samen met zijn zoon Ernst mosselen ingeladen bij Neeltje Jans mosselen om uit te […]
Lees verder >Smaakvolle herfstrecepten met hertenvlees
Op zoek naar lekkere herfstgerechten? Wanneer de bladeren van de bomen beginnen te vallen, is niet alleen de herfst maar ook het wildseizoen aangebroken. Nu de dagen korter worden en de avonden langer, is de herfst de perfecte tijd om smaakvolle seizoensgerechten met hertenvlees op tafel te zetten.
Lees verder >Hete zomer levert topoogst op
Wijndomein Sabbinge (onze wijngaard) genoemd in de PZC van vrijdag 23 september jl.
Lees verder >STEMMEN ‘Streekproduct van het jaar 2022’
Ook dit jaar is De Zeeuwse Kip genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar!
Lees verder >Gezond en duurzaam invriezen
De producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip worden na het verwerken diepgevroren en vacuümverpakt waardoor de smaak en kwaliteit optimaal behouden blijft.
Lees verder >De Zeeuwse Kip in Barneveld
In gesprek met verkooppunt Kakelvers Veluwe Sinds oktober 2021 is het vlees van De Zeeuwse Kip ook verkrijgbaar bij boerderijwinkel Kakelvers Veluwe in Barneveld. De Zeeuwse Kip te koop in het ‘hart van de pluimveesector’? Jazeker! De hoogste tijd voor een gesprek met Alette van der Hoef van Kakelvers Veluwe.
Lees verder >Afzet van eigen producten zorgt voor waardering
Artikel gepubliceerd in Vakblad Vee & Gewas. Boris Noordhoek verkoopt onder eigen merk Zoveel mogelijk producten in eigen beheer afzetten. Dat is de doelstelling van Boris Noordhoek (31) uit Wolphaartsdijk (ZL). Zo verkoopt hij kippenvlees onder de noemer ‘De Zeeuwse Kip’ en vlees van edelherten met de naam ‘Het Zeeuwse Hert’. „Zo krijg je echt […]
Lees verder >Werelden samen laten smelten
Fabienne van Leiden heeft Zeeuwse roots en is het gezicht achter de platforms Fab.Kookt en Kruidenkaartje. Fabienne verrast ons al enige tijd met creatieve gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze websites. De hoogste tijd om kennis te maken met Fabienne!
Lees verder >In gesprek met verkooppunt Landwinkel Elenbaas
We spreken Johan Elenbaas telefonisch, die op dat moment druk is met de voorbereidingen van het aankomende plukseizoen van de kersen. “Dit is het eerste jaar dat wij onze seizoenarbeiders onderkomen aanbieden bij ons op het eigen terrein. Voorheen moest men vaak ’s morgens vroeg nog een uur rijden voordat men hier was, met optimale […]
Lees verder >Trots op de Nederlandse keuken
Lieke Boerema is het gezicht achter het platform Dutch Food Heritage. Lieke verrast ons al enige tijd met prachtige gerechten, gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. De recepten hiervan vind je op onze website. De hoogste tijd om kennis te maken met Lieke!
Lees verder >Nieuwe verzendpartner
We zijn een samenwerking aangegaan met een nieuwe koerier, Multi-Vers, voor geconditioneerd transport voor het leveren van bestellingen in onze webshop.Dit betekent het volgende:
Lees verder >Naar buiten!
Naar buiten! Het voorjaar is begonnen! De herten kunnen weer heerlijk rondlopen op de weilanden en dijken rondom onze boerderij. Altijd een mooi moment! Bekijk de video voor een impressie.
Lees verder >Alles draait om de eerlijke smaak bij Wijnhuis de Paap
De producten van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert worden ook opgemerkt buiten de provincie Zeeland. Vanuit onze webshop leveren we al door heel Nederland, maar door samenwerking met verschillende verkooppunten zijn onze producten ook fysiek aanwezig buiten de regio. Sinds kort bijvoorbeeld voor de regio’s Drechtsteden en Alblasserwaard bij wijn- en delicatessenwinkel Wijnhuis […]
Lees verder >Van melkveebedrijf naar zorglandgoed – Boerderij Het Lansingerland
Peter Gille is samen met zijn vrouw Annigje eigenaar van Boerderij Het Lansingerland in Bergschenhoek, de achtertuin van Rotterdam. Boerderij Het Lansingerland is een verbreed melkveebedrijf met 140 melkkoeien, een boerderijwinkel, kinderopvang, horecagelegenheid, camping en vergaderlocaties. “Als je als ondernemer nog vooruit wilt moet je breder kijken. Dat hebben wij gedaan en wij hopen binnen […]
Lees verder >In de media: Zeeuwse kerstkip en hertenbiefstuk vliegen de webshop uit
Voor Boris Noordhoek (links) zijn het tropenweken. In Wolphaartsdijk runt hij met z’n familie een pluimvee- en hertenbedrijf. Ze besteden dagelijks fllink wat uurtjes aan het klaarmaken van de bestellingen die binnenkomen via hun webshop De Zeeuwse Kip.
Lees verder >Aan het woord: Boris Noordhoek
In het eerste en tweede deel over de roots van onze boerderij zoomden we in op de oorsprong van de boerderij en sloten we af met de woorden van Henk Noordhoek dat hij trots is dat zijn zoon Boris ervoor gekozen heeft om ook mee te werken op de boerderij. “Hij brengt weer nieuwe inzichten en […]
Lees verder >EVEN VOORSTELLEN: Lennart Goud
Wie ons volgt op social media, heeft het wellicht al voorbij zien komen. Ons team is sinds begin september versterkt met Lennart Goud. De hoogste tijd om Lennart aan jullie voor te stellen!
Lees verder >Onze eerste druivenoogst
2021 was het eerste jaar dat wij in de nazomer onze eerste druiven hebben kunnen plukken. Onze wijngaard is gelegen aan de zijkant van de wintergarten van De Zeeuwse Kip, tegen de weilanden aan waar onze edelherten van Het Zeeuwse Hert grazen. De wijngaard bestaat uit 16 rijen met daaraan druivenstokken.
Lees verder >Low & Slow BBQ – Meat Me
Een gepassioneerd gesprek over de smaak en bereiding van goed vlees met Remco en zijn vriendin Miranda van Meat Me uit Zierikzee.
Lees verder >STEMMEN ‘Streekproducent van het Jaar 2021’
Ook dit jaar is De Zeeuwse Kip genomineerd! Stem op ons als Zeeuws streekproduct van het jaar!
Lees verder >Onze Roots: De Oversteek
Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In vervolg op het eerste deel, waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij, staan we nu stil bij hoe Henk […]
Lees verder >Winactie!
Vind jij het leuk om te koken en houd je van eerlijke lokale producten? Maak dan jouw favoriete gerecht met herten- of kippenvlees.
Lees verder >Onze Roots: Handel en Innovatie
Al vele eeuwen verdienen velen in Zeeland de kost in de belangrijkste bestaansbron in de provincie: de landbouw. Ook de geschiedenis van De Zeeuwse Kip en Het Zeeuwse Hert gaat ver terug. In dit eerste deel kijken we terug op de jaren ’60/’70 waarin Rinus Noordhoek de basis legde voor de hedendaagse boerderij.
Lees verder >Fyrespices: de smaaksensatie onder de kruidenmelanges
Dennis en Benny, buurmannen en de drijvende krachten achter Fyrespices, werkten onlangs met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Hoog tijd voor een gesprek over blends, kruiden en specerijen!
Lees verder >Corona als inspirator voor nieuw food concept
Met dat we Corné Hoogerbrug, eigenaar van Hoogerbrug Cuisine Royale uit Krimpen aan den IJssel, aan de telefoon hebben, rijdt hij net maaltijden rond naar 25 supermarkten in de omgeving. Ook twee maaltijden met De Zeeuwse Kip als ingrediënt. We spreken Corné over zijn passie voor catering en zijn nieuwe food concept.
Lees verder >Verkooppunt onder de aandacht: Boerderijwinkel Buijsrogge
Veel van onze klanten bestellen de producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip in onze webshop en halen deze af bij onze boerderij of laten de bestelling bezorgen. Maar wist je dat we in Zeeland ook een aantal verkooppunten hebben? Dit keer het woord aan Boerderijwinkel Buijsrogge uit Goes.
Lees verder >In gesprek met Zeeuwse Pasta
De hele maand heeft Het Zeeuwse Hert een mooie actie: hertengehakt met tagliatelle van echte Zeeuwse Pasta. Tijd voor een gesprek over deze pasta uit Zeeland.
Lees verder >De smaak van lekker, gezond én duurzaam koken
Als we chef Esther van Leeuwe van Smaak van de Waard bellen voor een interview is zij net druk bezig met de voorbereidingen voor haar workshop ‘Koken op maandag’. Dat goede en gezonde voeding de passie is van Esther blijkt al snel.
Lees verder >Rani’s – Traditionele Indiase maaltijden
Een enthousiast gesprek met Jaya Rani – Den Engelsman over pure smaken, Indiase curry’s en Zeeuwse ingrediënten.
Lees verder >De Zeeuwse Kip op het menu van Café de Gekroonde Suikerbiet
We spreken met Robbert Roggeband, eigenaar van het Zierikzeese Café de Gekroonde Suikerbiet (in de volksmond De Biet) en chef-kok Aby Bakker over onderscheidende gerechten en verse regionale producten.
Lees verder >Boris te zien in documentaire BOER ZOEKT VERANDERING
Zoals eerder bericht heeft Boris Noordhoek van Het Zeeuwse Hert het afgelopen jaar deelgenomen aan het programma Boerenversneller 2020, een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie. Als afsluiting van het programma is Boris te zien in de documentaire: BOER ZOEKT VERANDERING.
Lees verder >In gesprek met Feeders – De Lifestijlkamer over gezonde voeding
Feeders – De Lifestijlkamer wordt gerund door de zusjes Daphne en Merel Bastemeijer en is gevestigd in Goes. Het concept van Feeders is gericht op het aanbieden van gezond en lekker eten om thuis dagelijks van maandag t/m vrijdag Healhty, Local & Guilty(-free) te eten.
Lees verder >Fijne kerstdagen & een smaakvol kerstdiner!
De Zeeuwse Kip wenst je fijne kerstdagen en een smaakvol kerstdiner! Bedankt voor alle bestellingen!
Lees verder >COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend!
COVID-UPDATE: Ons afhaalpunt op de boerderij blijft geopend! U kunt in onze webshop kippenvlees en hertenvlees blijven bestellen.
Lees verder >Harold Kookt over inspiratie, eerlijk eten en Kerst 2020
Harold Kookt heeft in het afgelopen jaar diverse gerechten gemaakt met producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Stuk voor stuk ware kunstwerken. Tijd om de persoon achter Harold Kookt beter te leren kennen!
Lees verder >Zeeuws boerderijhert is milder van smaak
Artikel in PZC van 04 december 2020. Je moet niet gek opkijken wanneer je in de weilanden en op dijken rondom Wolphaartsdijk ineens edelherten ziet lopen. Die zijn namelijk van hertenboerderij Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Actie cooooooole koeltas bij Boerderijwinkel Buijsrogge – Goes
Actie De Zeeuwse Kip bij Boerderijwinkel Buijsrogge – Goes.
Lees verder >5 vragen aan Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway
“Wil je mij met 30 minuten nog een keer bellen? Ik ben gisteren vrij geweest en als perfectionist ben ik even alles aan het checken voor vandaag, bestellingen, klaarzetten voor de mise-en-place…” Het gesprek is nog niet begonnen en de passie voor het vak is meteen duidelijk.
Lees verder >De Keuken van Denise
In gesprek met de enthousiaste dame achter De Keuken van Denise, Denise Hoeder, over haar bedrijf, corona en Kerst 2020.
Lees verder >Zalig Zeeuws – Zeeuws Hert met Boris Noordhoek
Het Zeeuwse Hert bij Zalig Zeeuws, het culinaire kanaal voor al het moois uit Zeeland. Boris Noordhoek was te gast bij de online kookshow waar de liefde voor (Zeeuws) eten vanaf spat en uiteraard moest hij helpen in de keuken bij de bereiding van Zeeuws Hert met gelakte pastinaak.
Lees verder >Tjap Tjoy met kipdijfilet
Tjap Tjoy is een kleurrijke groentegerecht in een lichte saus van bouillon en oestersaus en maak je heel makkelijk zelf.
Lees verder >In gesprek met de Pluimveedierenarts van De Zeeuwse Kip
Pluimveedierenarts Maarten van den Berg van Poultry Vets brengt een controlebezoek aan de boerderij van De Zeeuwse Kip. We spreken met Maarten over de inhoud van zijn werk.
Lees verder >Hoe blijven de herten koel?
Deze week is de warmste week ooit gemeten. Boris Noordhoek vertelt in de PZC hoe op de boerderij wordt omgaan met het warme weer voor de Zeeuwse kippen en herten.
Lees verder >Wat doet een hertendierenarts?
Wat doet een hertendierenarts? Die vraag stelde we aan de dierenarts van Het Zeeuwse Hert: Manon de Heer.
Lees verder >Wat eet De Zeeuwse Kip? Het werk van een nutritionist
Deze vraag stelde we onlangs aan nutritionist André de Ruijter. André is al 30 jaar werkzaam bij De Hoop Mengvoeders.
Lees verder >Het Zeeuwse Hert verzendt nu door heel Nederland!
Ben je niet in de gelegenheid om je bestelling bij ons op de boerderij op te halen? Kies dan in de webshop voor de optie verzenden en je ontvangt je bestelling netjes verpakt in een isolatiedoos bij je thuis.
Lees verder >“De Zeeuwse Kip is pionier in de pluimveesector”
In gesprek met pluimveespecialist Henk-Jan Schuurman van De Hoop Mengvoeders over de intensieve samenwerking binnen de pluimveeketen van De Zeeuwse Kip.
Lees verder >Zeeuws Zilt – De zilte smaak van zeekraal
We brachten een bezoek aan onze Zeeuwse zeekraal leverancier Zeeuws Zilt in Wolphaartsdijk voor een gesprek met zeekraalkweker en -teler Hubrecht Janse.
Lees verder >Hertenvlees gezond en lekker!
Hertenvlees is van nature een magere vleessoort, rijk aan eiwitten, ijzer en zink dus een gezond alternatief voor wie een vet-, cholesterol- of caloriearm dieet moet volgen.
Lees verder >Terugblik paasdiner voor 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes
Zaterdag 11 april genoten 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes van een heerlijk paasdiner.
Lees verder >Paasdiner voor cliënten Zuidwester
Een beetje warme zorg in deze moeilijke tijd: 160 cliënten van zorgorganisatie Zuidwester in Goes, genoten zaterdag 11 april van een heerlijk Paasdiner
Lees verder >Multi-boer zoekt eigen afzetkanalen
Boris Noordhoek geselecteerd voor het programma Boerenversneller 2020!
Lees verder >De Zeeuwse Kip Bereidingstips
Een aantal tips om op een verantwoorde en veilige manier De Zeeuwse Kip te bewaren en te bereiden.
Lees verder >Eerste Zeeuwse hertenfokkerij
Staat er voor het kerstdiner hertenbiefstuk op het menu? Dan zou het zomaar kunnen dat het een Zeeuws stuk vlees is.
Lees verder >