In de media: Zeeuwse kerstkip en hertenbiefstuk vliegen de webshop uit

Artikel Nieuwe Oogst_241221

Voor Boris Noordhoek (links) zijn het tropenweken. In Wolphaartsdijk runt hij met z’n familie een pluimvee- en hertenbedrijf. Ze besteden dagelijks fllink wat uurtjes aan het klaarmaken van de bestellingen die binnenkomen via hun webshop De Zeeuwse Kip.

‘We verversen onze mailbox continu’, lacht Boris. ‘Van deze dagen moeten we het hebben.’ Vooral de kerstkip is geliefd. Maar ook de hertenbiefstuk en pulled chicken piri-piri zijn hardlopers. De Noordhoeks leveren hun diepgevroren vlees in heel Nederland. ‘Onze klanten waarderen de kwaliteit en hebben sympathie voor boeren. Ze hebben vertrouwen in wat wij doen.’

Wat eet de familie eigenlijk zelf met kerst? ‘Dat wordt sowieso hert. We bereiden waarschijnlijk weer een lekker stoofpotje van hertenpoulet. En anders wordt het hertenbiefstuk’, besluit Boris.

Artikel Nieuwe Oogst, 24 december 2021