Hoe blijven de herten koel?

Deze week is de warmste week ooit gemeten. Boris Noordhoek vertelt in de PZC hoe op de boerderij wordt omgaan met het warme weer voor de Zeeuwse kippen en herten.

In de kippenfarm van de familie Noordhoek in Wolphaartsdijk profiteren de jonge scharrelkippen van de nevelverkoeling. Ze kunnen naar buiten, maar blijven liever binnen. Boris Noordhoek: ,,We sproeien de hele stal met water, al vanaf ‘s morgens vroeg. Zo kunnen we de temperatuur op 30 graden houden. Daarnaast zorgen we voor een goede ventilatie. Ook geven we de kippen extra vitamine C, die het weefsel van de kippen beschermt als ze hun warmte niet goed kwijt kunnen.” De herten van Noordhoek redden het nog. Ze zoeken de schaduw op en klonteren samen bij grotendeels uitgedroogde poeltjes. ,,Ze wentelen zich in de modder om koel te blijven.”

Lees het hele artikel uit de PZC van 12 augustus 2020 hier.