De Keuken van Denise

In gesprek met de enthousiaste dame achter De Keuken van Denise, Denise Hoeder, over haar bedrijf, corona en Kerst 2020.

Sinds het najaar van 2017 bestiert Denise ‘haar Keuken’ met ongelofelijk veel passie. Na afronding van de Hotel Management School in Maastricht en een kleine uitstap in de accountancy heeft zij haar passie gevolgd. Bloed kruipt immers waar het niet gaan kan. “Ik heb altijd vanuit mijn studie en thuisfront veel affiniteit met de horeca gehad en dan met name met de keuken. Het bereiden van mooie, smaakvolle gerechten, maar wel binnen een setting waar alles klopt. Zo ben ik bij de oprichting van mijn cateringbedrijf gekomen. Bewust geen restaurant, daar zijn er al veel van. Food delivery was toen nog geen hot topic in Zeeland. Belegde broodjes, buffetten en barbecues werden verzorgd door de plaatselijke slager. Ik zag mogelijkheden en ben toen begonnen met het bezorgen van lunchmaaltijden en catering op aanvraag.”

Grote partijen en bruiloften

In dat jaar verzorgde Denise ook haar eerste kerstmenu’s. “Ik hoopte er toen zo’n 20 te verkopen, uiteindelijk werden het 150 kerstmenu’s. Een fantastische bevestiging dat er zeker markt is voor onze aanpak. In de jaren daarop heb ik eigenlijk van mijlpaal naar mijlpaal gewerkt en heb ik het team ook kunnen uitbreiden, toen we gaandeweg steeds meer de focus legde op grote partijen en bruiloften. Daarin gaan we veel verder dan food. Het gaat om de complete beleving, de aankleding, het draaiboek. Wij bepalen mede de hele sfeer van het evenement. We werken hierbij vanuit verschillende concepten, waarbij we alles zorgvuldig afstemmen op de wensen van de klant. Van hapjes en borrelplateaus, lunchboxen, barbecues en diners tot de tafel vol heerlijkheden. We werken altijd met verse producten, bij voorkeur uit de regio, waarbij we zorgen dat food en omgeving helemaal bij elkaar aansluiten, in balans tot in de kleinste details van de aankleding. Veel elementen voor de aankleding van evenementen hebben we zelf. Maar voor grote meubels en bloemstukken werk ik samen met partners. Ieder heeft zijn eigen vak en specialisatie.”

En toen kwam corona…

“Corona dwong ons een pas op de plaats te maken. Bruiloften en evenementen werden afgezegd. Door de maatregelen van de ‘intelligente lockdown’ in maart hebben we onze focus weer gelegd op food delivery en daarnaast hebben we gewerkt aan ons eigen kookboek ‘Tafel vol Heerlijkheden’ welke mede door crowdfunding tot stand is gekomen en nu bij de drukker ligt.” Denise blijft ondanks de omstandigheden in de horeca positief. “Met Kerst verzorgen we weer heerlijke thuismenu’s en in januari kijken we hoe de vlag erbij hangt. We krijgen alweer aanvragen voor bruiloften in 2021 en de maaltijdbezorging loopt goed, maar ook daar blijven we onszelf in uitdagen, nieuwe ideeën bedenken, hoe we nog meer meerwaarde kunnen bieden. Wat De Keuken van Denise doet past bij mijn karakter, ik blijf dicht bij mijn passie en ben ervan overtuigd dat als je het zelf heel leuk vindt wat je doet, daar gepassioneerd mee aan de slag gaat, je dat kunt overdragen. Ik vind het bewonderingswaardig om te zien, hoe de horeca de handen uit de mouwen steekt.”

Weten waar eten vandaan komt

De ‘koop lokaal’ ontwikkeling die in de tijd van corona nog verder is versterkt, vindt Denise een goede ontwikkeling. “Voor mijn foodconcepten wil ik ook weten waar de producten vandaan komen. Daarom werk ik ook samen met Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip. Ik ken de boerderij, heb voor onze samenwerking een uitgebreide rondleiding gehad, ik heb de kippen en herten gezien, ik weet waar het vandaan komt en het is allemaal van hoogwaardige kwaliteit. Daar word ik gewoon heel enthousiast van. Die passie en puurheid sluit aan bij De Keuken van Denise. Daarom werk ik dit jaar in ons kerstmenu voor thuis met de sukade van Het Zeeuwse Hert. Het kerstmenu is een mooie combinatie van kleurrijke, verrassende en klassiekere gerechtjes die je eenvoudig kunt opwarmen.”

 

Geïnspireerd blijven en gevoel volgen

Op de vraag hoe Denise ondanks de situatie geïnspireerd blijft, antwoordt zij: “Instagram is voor mij echt een uitkomst. Ik volg cateringbedrijven van over de hele wereld, neem alles wat ik zie in mij op en probeer ook geregeld nieuwe dingen uit. Soms werkt het, soms werkt het niet. Voor mij is mijn werk mijn hobby en besteed ik ook veel vrije tijd in het bedenken van nieuwe concepten. Zo heb ik in januari een mini foodtruck aangeschaft voor de uitrol van nieuwe concepten en blijven we onszelf steeds vernieuwen. We hopen nog heel lang mooie foodconcepten te morgen verzorgen in Zeeland en de provincies om ons heen!”

 

KERSTMENU VOOR THUIS

Gamba | dragonmayonaise | brioche
***

Zalm mit cuit | zachtgegaarde zuurkool met anijs | groene asperge

***

Soepje van pompoen | limoenblad

***

Zachtgegaarde sukade van Zeeuws hert | saus van port | stoofpeertje | orzorisotto met paddenstoeltjes en truffel

***

Panna cotta | passievrucht | amandel

***

€ 32,50 per persoon

Kijk voor meer informatie en bestellen op de website van De Keuken van Denise