Van boer tot bord: Op de koffie bij Brasserie de Goese Golf

Ontdek de culinaire reis van chef-kok Ramon bij Brasserie de Goese Golf, waar passie voor Zeeuwse ingrediënten en ambachtelijke bereiding samenkomen. Van zelfgemaakte koekjes tot gewokte mossels, Ramon’s Marokkaanse achtergrond en Zeeuwse roots zorgen voor unieke en smaakvolle gerechten. Geniet van een voortreffelijke maaltijd op deze prachtige locatie, waar kwalitatief goede lokale ingrediënten centraal staan.

Van boer tot bord: Op de koffie bij Brasserie de Goese Golf

Wij zijn altijd trots op onze horeca afnemers! Waarschijnlijk ken je de uitspraak wel “van boer tot bord”, we zijn uiteraard goed bekend met de afdeling “boer”, maar soms zijn we iets minder bekend met de afdeling “bord”. Daarom zijn we altijd nieuwsgierig naar wat er gebeurt met onze producten nadat we ze geleverd hebben. We zijn ook erg benieuwd naar de passie, creaties en bedrijfsvoering van onze afnemers. Op die manier kunnen we misschien nog iets van elkaar leren! Onlangs waren we op bezoek bij Ramon, de chef-kok van Brasserie de Goese Golf. We nemen je graag mee op Ramon’s culinaire reis, zijn liefde voor Zeeuwse ingrediënten en de heerlijke smaak ervaringen die je kunt verwachten bij de brasserie de Goese Golf.

 

Tijdens ons gesprek werd al snel duidelijk hoe gepassioneerd Ramon is over koken. Hij was bezig met het roken van een ribeye, die al 24 uur op de barbecue had gerookt. Het bereiden van de ribeye duurt minstens 3,5 dag, eerst pekelen met Zeeuwsch Zoute, daarna roken op de barbecue, laten rusten en vervolgens bereiden. Deze toewijding en inzet in de bereiding van de ribeye gaf al een tipje van de sluier weg over Ramon’s enorme passie voor koken.

Ramons culinaire carrière begon met de koksopleiding, waar hij meerdere stages liep. Naast zijn studie en stages wilde hij meer uit zijn passie en beroep halen. Op slechts 16-jarige leeftijd experimenteerde hij al vaak in de keuken van zijn ouders, waar zijn ouders niet altijd even blij mee waren als ze weer de bende in de keuken moesten opruimen. Inmiddels heeft hij zich ontwikkeld tot een secuur werkende en netjes opgeruimde chef kok.

Toen Ramon bij Brasserie de Goese Golf begon als chef kok, fungeerde de brasserie voornamelijk als een kantine voor de golfers op de golfbaan. Hij zag echter veel onbenutte potentie in de brasserie en zijn droom was daarom ook om een breder publiek kennis te laten maken met de Brasserie Goese Golf. Om deze droom uit te laten komen, gaat hij met focus en aandacht te werk. Zo begon hij als allereerst met de koekjes en cakes bij de koffie zelf te gaan maken in plaats van ze te kopen bij de groothandel. De Goese Golf verbouwt zelf honing op de golfbaan en gebruikt de kruiden van de golfbaan, zoals rozenbottel en weegbree in de keuken. Deze ingrediënten worden verwerkt in de botercreme en de kapjes voor de macarons, échte Goese Golf macarons! Die focus, aandacht en ambacht heeft hij doorgevoerd in de rest van de keuken.

Het menu bij Brasserie de Goese Golf is samengesteld met veel aandacht. Het liefst maakt Ramon alles zelf. Hij kookt graag met het seizoen mee Als er een product op dat moment van het jaar niet beschikbaar is dan zet hij andere gerechten op de kaart. Ramon’s inspiratiebronnen voor nieuwe recepten zijn divers. Hij bedenkt zijn gerechten zelf en experimenteert veel in de keuken. De combinatie van Ramon’s Marokkaanse achtergrond en Zeeuwse roots brengt hij terug in zijn gerechten en dit maakt zijn gerechten ook echt uniek. Dit komt helemaal terug in een gerecht zoals de gewokte mossels.

Het werken met Zeeuwse producten is een ware passie voor Ramon. Hij hecht veel waarde aan kwalitatief goede lokale ingrediënten. Het directe contact met de leveranciers zorgt voor de hoogste kwaliteit en een unieke smaakbeleving. Zo werkt hij al jarenlang samen met lokale leveranciers zoals Spelt Bakkers voor het Zeeuwse brood en Bitterballen van Vleesboerderij Poelzicht, vlees van Maatschappij Fam. Kok uit Lewedorp en de kip van De Zeeuwse Kip natuurlijk. De club sandwich en de Caesar salade met De Zeeuwse Kip is een favoriet onder veel eters. De Caesar salade  is gemaakt van huisgebraden kip, Zeeuwse overjarige kaas, Zeeuws spek, rode ui, brioche croutons en caesardressing. Ook de kip sate stokjes zijn een hit in de brasserie. Dit vergt wel een gedegen voorbereiding, hij marineert het kipfilet, laat het 24 uur staan, en dan rijgt hij het op een stokje en serveert het met komkommer en natuurlijk Zeeuwse kroepoek.

Eten bij Brasserie de Goese Golf

Brasserie de Goese Golf, gelegen op de prachtige locatie van de Goese Golf, is niet alleen bedoeld voor leden, maar verwelkomt iedereen die wil genieten van een voortreffelijke maaltijd. Benieuwd geworden naar de smaakvolle Zeeuwse gerechten van Ramon? Reserveer dan een tafel bij Brasserie de Goese Golf via de onderstaande link of stap gewoon eens binnen tijdens je fietsrit of na een dagje shoppen in Goes.

🌐 Website: goesegolf.nl

⏰ Openingstijden keuken vanaf 11 uur tot 20:30 uur

📍 Adres: Goese Golf, Krukweg 31, 4465 BH Goes

Kom langs en geniet van de heerlijke gerechten van Brasserie de Goese Golf, waar passie, ambacht en Zeeuwse ingrediënten samenkomen voor een onvergetelijke culinaire ervaring! 🍽️😊