Tjap Tjoy met kipdijfilet

Tjap Tjoy is een kleurrijke groentegerecht in een lichte saus van bouillon en oestersaus en maak je heel makkelijk zelf.

Het dijenvlees van De Zeeuwse Kip is afkomstig uit het bovenste gedeelte van de kippenpoot. Hett vlees is donkerder van kleur in vergelijking met de kipfilet en wat vetter en blijft daardoor malser tijdens de bereiding. Kipdijenvlees is ideaal om te marineren en te verwerken in bijvoorbeeld wokgerechten zoals deze Tjap Tjoy.

Ingrediënten

 • 2 winterwortels geschraapt en in plakken gesneden
 • 1,5 paprika in repen
 • 250 g champignons, in plakjes
 • 1 ui
 • Andere groenten naar smaak (zo heb ik in dit gerecht boontjes toegevoegd die ik nog over had)
 • 2 teentjes knoflook
 • 350 gram kipdijfilet
 • 400 gram Chinese roerbakgroenten
 • 5 eetlepels oestersaus
 • 2 eetlepels ketjap manis zoete
 • 100 ml kippenbouillon

Bereiding

 • Schraap de wortelen en snijd ze in plakjes, kook de wortel 5 minuutjes voor.
 • Snijd de paprika in repen en de kip in blokjes. Snipper de ui en pers de knoflook.
 • Verwarm een koekenpan met een beetje olijfolie en een klein beetje sesamolie voor de smaak en fruit hier de ui en knoflook in aan. Doe de blokjes kipfilet er bij en bak dit mee. Roer regelmatig door zodat de kip aan alle kanten dichtschroeit.
 • Doe de roerbakgroenten met de paprika en bij de kipfilet en bak dit 5 minuten mee. Voeg de wortelen, oestersaus, ketjap, bouillon en peper toe. Warm nog even goed door, tot de groenten beetgaar zijn en de saus iets is ingedikt.
 • Serveer de tjap tjoy met gekookte rijst.

Eet smakelijk!