Verkooppunt onder de aandacht: Boerderijwinkel Buijsrogge

Boerderijwinkel Buijsrogge

Veel van onze klanten bestellen de producten van Het Zeeuwse Hert en De Zeeuwse Kip in onze webshop en halen deze af bij onze boerderij of laten de bestelling bezorgen. Maar wist je dat we in Zeeland ook een aantal verkooppunten hebben? Dit keer het woord aan Boerderijwinkel Buijsrogge uit Goes.

Het verhaal achter het product

We spreken Janneke Nonnekes (links op de foto), samen met Els Robbeson-Buijsrogge (rechts op de foto) regelt Janneke de dagelijkse gang van zaken in de boerderijwinkel. Waar Janneke veel te zien is in de winkel, is Els vooral actief achter de schermen en onderhoudt het contact met grote afnemers en leveranciers. Boerderijwinkel Buijsrogge is 5 jaar geleden opgericht door Frans en Marja Buijsrogge. Het runnen van een boerderijwinkel met een ruim assortiment lokale en streekproducten was een grote wens van Frans.

“Onze klanten komen met name uit Goes-Zuid, Kloetinge en ’s-Gravenpolder. We hebben ook veel aanloop vanuit het ziekenhuis. En nu er beperkingen gelden voor wat betreft begeleiding naar een afspraak in het ziekenhuis, merken we nog meer aanloop van mensen die even moeten wachten. We zien ook dat mensen steeds bewuster boodschappen doen. Onze klanten zijn echt bezig met ‘wat koop ik’ en ‘waar koop ik het’. Daarom is het zo mooi dat wij de verhalen achter onze producten aan onze klanten kunnen overbrengen. We kunnen veel vertellen over de totstandkoming van het product en ook over de leveranciers achter het product. Dat maakt het erg persoonlijk.” Die persoonlijke benadering en het persoonlijke contact zijn voor Boerderijwinkel Buijsrogge ook vereisten als het gaat om de leveranciers. “We hebben met bijna al onze leveranciers persoonlijk contact, zo komen veel van onze leveranciers de producten zelf bij ons langsbrengen. Uiteraard zouden we de producten ook bij een groothandel kunnen bestellen, maar juist het persoonlijke contact vinden wij zo belangrijk. Want alleen op deze manier kunnen wij het verhaal achter de producten passievol aan onze klanten vertellen.”

Duurzaam geproduceerd

Het assortiment van Boerderijwinkel Buijsrogge bestaat met name uit duurzaam geproduceerde lokale en streekproducten. “Maar het wil niet zeggen dat we producten van buiten Zeeland niet in ons assortiment opnemen. Als het een duurzaam doel dient, nemen we het in overweging. Zo verkopen we bijvoorbeeld tulpen van een tulpenbroeierij uit Noord-Holland. Deze tulpenbroeier kwam al elke week naar Zeeland en zat in coronatijd met een overschot gezien het deels wegvallen van buitenlandse handel. Sindsdien verkopen wij de tulpen, het is immers zonde om de tulpen te vernietigen. En we verkopen ook spread van Potverdorie. Dit product komt van buiten de provincie, maar de pruimen die in de spread zijn verwerkt komen uit Wemeldinge.”

De Zeeuwse Kip

“Tijdens de horecabeurs in Goes, sprak Frans met Henk Noordhoek van De Zeeuwse Kip. Frans was geboeid door het verhaal achter De Zeeuwse Kip en kwam enthousiast bij ons terug. Els heeft toen contact gelegd en Boris heeft ons een proefpakket gebracht. Uiteraard hebben we dat eerst zelf geprobeerd. We proeven altijd alles met elkaar voordat het in het assortiment wordt opgenomen. Als ik voor mijzelf spreek, en ook voor mijn thuisfront, dan wil ik geen andere kip meer. Ik vind dat je echt het verschil proeft tussen De Zeeuwse Kip en bijvoorbeeld kip uit de supermarkt. De smaak van De Zeeuwse Kip is veel intenser en de structuur van de kip is ook veel prettiger. Dit hoor ik ook terug van onze klanten. We zien ook dat klanten die eerder onze biologische kip kochten, steeds vaker De Zeeuwse Kip kopen. Het is een kwalitatief product dat duurzaam tot stand komt met een mooi verhaal hoe het bedrijf gerund wordt. We krijgen eigenlijk alleen maar positieve reacties.” Daarnaast onderstreept Janneke ook hier weer het belang van het persoonlijke contact. “Zo komen ook leuke acties tot stand. Als mensen bij ons De Zeeuwse Kip kopen, krijgen ze er een koeltas bij cadeau.”

Breng ook eens een bezoek aan Boerderijwinkel Buijsrogge!
‘s-Gravenpolderseweg 116A
4462 RA Goes