Smaakvolle herfstrecepten met hertenvlees

Op zoek naar lekkere herfstgerechten? Wanneer de bladeren van de bomen beginnen te vallen, is niet alleen de herfst maar ook het wildseizoen aangebroken. Nu de dagen korter worden en de avonden langer, is de herfst de perfecte tijd om smaakvolle seizoensgerechten met hertenvlees op tafel te zetten.

Bakken, grillen, braden, roosteren, stoven, stomen. Hertenvlees bereiden kun je op verschillende manieren en combineert uitstekend met herfstgroenten zoals pompoen, paddenstoelen, pastinaak en knolselderij of ga voor een klassiek garnituur zoals appels, stoofperen en veenbessen.
Daarnaast is hertenvlees ook nog eens heel erg gezond. Want wist je dat hertenvlees een van nature magere vleessoort is? Hertenvlees is rijk aan eiwitten, ijzer en zink. Hierdoor past hertenvlees ook goed in een vetarm, cholesterolarm of caloriearm dieet.

Op zoek naar inspiratie voor een heerlijk herfstrecept met hertenvlees?

Hertenvlees uit de supermarkt komt grotendeels van boerderijen uit Nieuw-Zeeland en heeft door het lange transport een grote ecologische voetafdruk. Het vlees van Het Zeeuwse Hert komt van onze eigen boerderij in Zeeland en gaat rechtstreeks naar onze consumenten via de webwinkel. Direct van boer naar bord, een mooi en eerlijk verhaal om aan tafel te vertellen.