Multi-boer zoekt eigen afzetkanalen

Boris Noordhoek geselecteerd voor het programma Boerenversneller 2020!

‘We willen vanuit onszelf werken, niet vanuit het systeem’

Boris Noordhoek is boer en fokker in Zeeland – oftewel De Zeeuwse Boer BV. Een bijzonder (familie)bedrijf, waar vele vormen van landbouw naast elkaar worden bedreven. Er is akkerbouw, maar er worden ook scharrelkippen gehouden en edelherten. Het vlees van de herten en kippen wordt onder eigen merken verkocht: De Zeeuwse Kip en, je raadt het al, Het Zeeuwse Hert. Dat gaat goed, maar voor Boris kan het altijd beter. ‘Op ons bedrijf is alles ingesteld op het stimuleren van de eigen afzet. Het ultieme doel is om alles wat we hier produceren via de eigen merken af te kunnen zetten, en de waardering te krijgen die voorheen weleens ontbrak,’

Waarom de Boerenversneller?

Boris meldde zich aan voor de Boerenversneller op een belangrijk moment in de ontwikkeling van zijn bedrijf. ‘We zijn de opstartfase voorbij van het opzetten van eigen afzet. Nu willen we het balletje echt aan het rollen krijgen. Ik ben op zoek naar partijen die mij een spiegel kunnen voorhouden, en iets ‘los’ kunnen maken bij ons.’ Hij wil het programma voornamelijk gebruiken om de waan van de dag te doorbreken en samen met vakbroeders zijn bedrijf onder de loep te nemen.

De Boerenversneller is een initiatief van De Nieuwe Boerenfamilie, hét platform dat innovatie in de Nederlandse landbouw aanjaagt, door samenwerking tussen boeren en niet-boeren te stimuleren.

Het traject is de komende maanden te volgen via social media. Een aantal deelnemers zal zelf verslag doen van het traject op de website van De Nieuwe Boerenfamilie en op Agrio-regiowebsites.