Stoofpotje met De Zeeuwse Kip
Voor wie een verrassende draai aan traditionele stoofgerechten zoekt, biedt dit recept met De Zeeuwse Kip een smaakvolle optie voor de feestdagen of knusse winteravonden. Snel te bereiden in tegenstelling tot klassieke stoofgerechten, deze heerlijke stoofpot combineert perfect met rijst, aardappelen en groenten. Vergezel dit gerecht met een glas witte wijn van Wijndomein Sabbinge voor een perfecte culinaire ervaring!
Stoofpotje met De Zeeuwse Kip
Ben je minder fan van de traditionele stoof of wil je een keer iets anders maken voor de feestdagen of de winterse dagen? Dan is dit recept wellicht iets voor jou! een stoofpotje met De Zeeuwse Kip. Een pluspunt van dit recept is dat het vergeleken met de traditionele stoof heel snel klaar is. Dit stoofpotje is lekker met rijst of aardappelen en groente. Dit gerecht is heerlijk om te combineren met een glas witte wijn van ons Wijndomein Sabbinge!
Ingrediënten:
- 500 gram kippendijenvlees
- 500 ml kippenbouillon
- 800 gr tomatenblokjes
- 2 uien
- 4 wortels
- 4 paprika’s
- 4 stengels bleekselderij
- 2 laurierblaadjes
- 5 teentjes knoflook
- 3 theelepels paprikapoeder
- 2 theelepels tijm
- 1 theelepel cayennepeper
- snufje peper en zout
Dit recept is geschikt voor ongeveer 4 personen.
Bereidingswijze:
- Snij het kippendijenvlees in kleine blokjes en kruid de kippendijen naar smaak met zout en peper.
- Snipper de ui, hak de knoflook fijn, snijd de paprika in blokjes, de bleekselderij in stukjes en de wortel eveneens in stukjes.
- Verhit een beetje olie in een (braad)pan en bak de kip aan beide zijden gedurende 3-4 minuten, tot ze goudbruin zijn. Haal vervolgens de kip uit de pan.
- Voeg eventueel nog wat olie toe aan de pan en fruit de ui en knoflook aan. Voeg daarna de gesneden groenten toe en bak ze mee.
- Voeg na 5 minuten de kruiden toe en roer alles goed door.
- Plaats de kip terug in de pan, samen met de kippenbouillon, tomatenblokjes en het laurierblaadje.
- Laat het geheel nu zachtjes pruttelen gedurende 35-40 minuten.