Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree

Op zoek naar een lekker recept met hertenrugfilet? Dit gerecht met hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree is gegarandeerd een succes. Lekker om in het weekend te koken voor vrienden of familie.

Ingrediënten

  • 4 hertenrugfilets
  • 250 gram gemengde paddenstoelen
  • 100 milliliter rode wijn
  • 2 eetlepels balsamicoazijn
  • 1 eetlepel honing
  • 1 lente-/bosui (in smalle ringen)

voor de wortelpuree

  • 2 winterwortels (geschrapt, in stukken)
  • 1 aardappel (geschild, in stukken)
  • 1 vleesbouillontablet

Bereiding

  • Kook de wortels en aardappel gaar in water waaraan het bouillontablet is toegevoegd.
  • Wrijf de hertenrugfilets in met zout en peper.
  • Bak in een droge hete koekenpan de hertenrugfilets in 5-6 minuten. Keer ze om en bak ze aan de andere kant in circa 3 minuten bruin, zodat de binnenkant rosé blijft.
  • Wikkel ze in aluminium­folie zodat ze warm blijven en kunnen rusten.
  • Roerbak de paddenstoelen op een hoge stand in het achter­gebleven eendenvet 2-3 minuten. Schep ze uit de pan en giet bij het bakvet de wijn, balsamicoazijn en honing. Kook dit in tot een lichtgebonden saus.
  • Pureer intussen de afgegoten gare wortel en aardappel en voeg zout naar smaak toe.
  • Verdeel de wortelpuree over 4 warme borden. Serveer de hertenrugfilets, eventueel in plakjes gesneden, met de paddenstoelen erop en giet er wat jus omheen. Garneer met de bosuitjes.

Eet smakelijk!