Orange Peel Chicken

orange peel chicken

Orange Peel Chicken is een zeer populair gerecht in Noord-Amerika. Crunchy gemarineerde kip in een sticky zoete sinaasappelsaus. Dit eenvoudige recept voor kip met sinaasappelschil is perfect als je een snelle maar smakelijke maaltijd moet bereiden.

Om een goede Orange Peel Chicken te maken, heb je eigenlijk maar een handvol ingrediënten nodig. De meeste hiervan heb je waarschijnlijk gewoon in je voorraadkast. Orange Peel Chicken is een perfecte balans tussen zoet en hartig.

De sleutel tot het maken van een goede Orange Peel Chicken is natuurlijk het gebruik van verse, rijpe sinaasappels. Omdat je in dit geval ook de sinaasappelschil gebruikt, is het belangrijk om voor de biologische sinaasappels te gaan. Zo weet je zeker dat er geen ongewenste conserveringsmiddelen of pesticiden in de schaal komen. Wees voorzichtig bij het schillen van de sinaasappel, zodat je niet te veel van het bittere, witte deel in de saus krijgt.

Ingrediënten voor de saus

  • 2 sinaasappels, schil en sap
  • 250 ml sinaasappelsap
  • 125 ml kippenbouillon
  • 30 ml (2 el) rijstwijnazijn
  • 30 ml (2 el) sojasaus
  • 3 teentjes knoflook, gepeld en geplet
  • 2,5 cm verse gemberwortel, geschild en fijngehakt
  • 30 ml (2 el) bruine suiker
  • 15 ml (1 eetlepel) sriracha (optioneel)
  • 15 ml (1 eetlepel) maizena

Ingrediënten voor de kip

  • 600 g kipfilets
  • 60 ml maizena
  • 30 ml (2 el) plantaardige olie

Bereiding

  • Voor de sinaasappel-saus: doe alle ingrediënten, behalve het maizena, in een pan.
  • Zet op middelhoog vuur en laat de saus langzaam sudderen en kook nog 10 minuten of totdat de smaken de saus hebben doordrenkt.
  • Doe de maizena in een klein kopje en voeg er 15 ml (1 eetlepel) water aan toe. Roeren.
  • Sprenkel de maïzena-suspensie langzaam onder roeren door de saus.
  • Na een paar minuten zal de saus dikker worden.
  • Zet het vuur uit en zet de saus apart.
  • Voor de gefrituurde kip: doe de kip in een kom en bedek met de maizena.
  • Verhit de olie in een wok en bak de kip in porties rondom bruin.
  • Leg alle gebruinde kip in de wok en zet het vuur hoger.
  • Giet de saus over de kip en laat deze 2 minuten sissen of tot de kip gaar is.
  • Bestrooi met lente-uitjes en serveer direct met rijst.

TIP: Als je een gladde saus wilt, zeef dan de sinaasappelschilsaus voordat je de maizena-suspensie toevoegt om de saus dikker te maken.

Eet smakelijk!