Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus

Hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert gaat hand in hand met Zeeuwsche Zoute, ambachtelijk zeezout uit de Oosterschelde. Met dit recept voor Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus tover je in 40-50 minuten een feestelijk gerecht op tafel.

Ingrediënten voor 2 personen

 • 300 gram hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert uit het Kerstpakket
 • Zeeuwsche Zoute Puur
 • Zwarte peper
 • Roomboter
 • 2 el cranberrycompote
 • 2 verse vijgen, in partjes
 • 1 el honing
 • Verse tijm
 • 450 gram aardappelen
 • 100 ml volle melk
 • Nootmuskaat
 • 200 gram wortelen

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor naar 180 graden en breng een pan met water aan de kook. Schil de aardappelen en de wortelen. Leg de wortelen op een bakplaat en besprenkel met olijfolie, honing en Zeeuwsche Zoute. Zet ongeveer 30-40 minuten in de oven en keer halverwege. Kook de aardappelen 20 minuten. Giet af en voeg de melk en een klontje roomboter toe. Stamp tot aardappelpuree. Maak af met Zeeuwsche Zoute, peper en nootmuskaat. Verhit een koekenpan met roomboter. Bak de hertenrugfilet in ongeveer 2 minuten aan beide kanten. Besprenkel met Zeeuwsche Zoute en laat rusten in aluminiumfolie. Doe de honing en cranberrycompote met wat water en tijm in de koekenpan en roer los. Breng aan de kook en leg de vijgenpartjes erin. Stoof 2 minuten en leg vervolgens het vlees nog 1 minuut erbij. Serveer de hertenrugfilets samen met de saus met aardappelpuree en de wortelen. Maak af met een takje tijm.

Over Zeeuwsche Zoute

Zeeuwsche Zoute maakt met water uit de Oosterschelde ambachtelijk zeezout. Het zout is puur van smaak en geeft een smaakboost aan elk gerecht. Bij dit pakket ontvang je Zeeuwsche Zoute Puur, maar we hebben ook een Gerookte variant. Meer weten? www.zeeuwschezoute.nl

DIT GERECHT ZELF MAKEN? KLIK HIER EN BESTEL DIRECT HET ZEEUWSE HERT KERSTPAKKET MET GRATIS STAZAK ZEEUWSE ZOUTE

 

Deel jouw creatie van hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus op social media

#Hetzeeuwsehert & #zeeuwschezoute