Kipdijfilet in roomsaus en spinazie

Kipdijfilet in roomsaus en spinazie

Deze kipdijfilet in roomsaus en spinazie is perféct comfort food voor een gezellig eetavondje met vrienden of familie. Dit simpele gerecht maak je echt binnen een mum van tijd klaar en succes gegarandeerd.

Kippendij wordt wel het “biefstukje van de kip” genoemd. Lekker met een vetrandje en ook met het bot erin heel goed te bereiden. Terwijl kipfilets vrij makkelijk uitdrogen met het bakken, blijven  Kippendijen lekker juicy en mals, ideaal dus om wat langer mee te garen zoals in dit gerecht.

Ingredienten

 • 4 kipdijfilets
 • zout en zwarte peper
 • 1-2 el olijfolie
 • 1 klont boter
 • 2 tenen knoflook geperst
 • 80 g zongedroogde tomaten
 • 75 ml witte wijn
 • 250 ml volle slagroom
 • 125 ml kippenbouillon
 • 200 g spinazie
 • 600 g gebakken aardappeltjes

TIP: Vervang als je wat minder vet wilt eten de slagroom bijvoorbeeld door kookroom. Volle of halfvolle kookroom heeft een wat lager lager vetpercentage als slagroom.

Bereiding

Bestrooi de kipdijfilets naar smaak met zout en peper. Verhit 1 eetlepel olijfolie met de boter in een braadpan en bak de kipdijfilets in 5 minuten per kant rondom bruin. Ze hoeven nog niet gaar te zijn. Haal ze uit de pan, leg ze op een bord en houd warm onder aluminiumfolie.

Giet indien nodig de rest van de olijfolie in de pan. Bak de knoflook op laag vuur 1 minuut. Schep de zongedroogde tomaten erdoor (snij deze even van te voren in reepjes), giet de wijn erbij en laat op hoog vuur kort inkoken. Giet nu de slagroom en kippenbouillon in de pan. Breng aan de kook, leg de kipdijfilets in de saus en laat het geheel 5 minuten pruttelen.

Roer dan de spinazie erdoor en laat slinken. Laat nog even 5 minuten staan tot de kip gaar is en de saus ingedikt. Serveer de kip bijvoorbeeld met gebakken aardappeltjes.

Eet smakelijk!