Broodje Pulled Chicken met Coleslaw

Pulled Chicken met Coleslaw

Een heerlijk broodje pulled chicken met coleslaw en (zelfgemaakte) BBQ saus. Snel makkelijk en overheerlijk!

De Pulled Chicken met zeekraal van Zeeuws Zilt is sous-vide bereid. Je kunt de pulled chicken bevroren in het water leggen om ze weer op te warmen. Maar nog makkelijker is om de pulled chicken te laten ontdooien in de koeling en dan op te warmen in de pan of de magnetron.

Als de pulled chicken is opgewarmd snij dan de broodjes open en verdeel wat van de kip over het broodje. Leg hier de coleslaw op en maak eventueel af met plakjes augurk en natuurlijk een flinke schep zelfgemaakte BBQ saus.

Coleslaw

Ingrediënten:

 • 100 gr witte kool gesneden
 • 100 gr rode kool gesneden
 • 50 gr peen julienne
 • 125 ml 125 ml Griekse yoghurt
 • 1 el mayonaise
 • 1 tl appel cider azijn
 • 1 el honing
 • 1/4 tl paprikapoeder
 • kneepje citroensap
 • versgemalen zout en peper
 • 1 el versgehakte peterselie

Meng de Griekse yoghurt, mayonaise, appel cider azijn, citroensap, honing en de paprikapoeder door elkaar. Schep de witte kool, rode kool en peen julienne er doorheen. Breng het geheel verder op smaak met wat versgemalen zout en peper.

BBQ saus maken

Ingrediënten:

 • 1/2 citroen
 • 2 tl scherpe mosterd
 • 1 tl paprikapoeder
 • 1 tl cayennepeper
 • 2 el (bruine) suiker
 • 1 el Worcestersaus
 • 150 ml ketchup

Voeg 100 ml water, het sap van een 1/2 citroen, 2 tl mosterd, 2 el (bruine) suiker, 1 tl paprikapoeder, 1 (kleine) tl cayennepeper, 1 el Worcestersaus, een goede snuf zout en 3 el ketchup toe. Roer goed door elkaar en laat 5 minuten al omscheppend inkoken. Voeg vervolgens in etappes de overgebleven ketchup toe. Dit proces duurt circa 10-15 minuten. Tot je een mooie gebonden barbecuesaus hebt.