Pastasalade met paddenstoelen en kipworst
Het is zomer, dus het moment voor een heerlijke pastasalade. Deze lauwwarme pastasalade met paddenstoelen en kipworst is een ideaal gerecht voor warme dagen.
Ingrediënten
- 2 kipworsten
- 300 g pasta bijv. (glutenvrije) penne of spaghetti
- 25 g koude boter
- 3 el extra vergine olijfolie
- 350 g kastanjechampignons
- 1 teen knoflook geperst
- rasp en sap van ½ citroen
- 60 g rucola
- 1 bosje bieslook fijngeknipt
- 125 g zachte geitenkaas
- zeezout en zwarte peper
Bereiding pastasalade
Kook de pasta volgens de aanwijzingen op de verpakking. Giet af en laat even uitdampen.
Verhit intussen de boter met 1 eetlepel extra vergine olijfolie in een antiaanbakpan. Roerbak de kastanjechampignons in de pan op middelhoog vuur goudbruin. Voeg de knoflook en citroenrasp toe, schep om en bak 1 minuut. Stort de pasta in de pan en bak 1 minuut mee. Haal de pan van het vuur.
Schep de rucola, bieslook en het citroensap door de pasta. Voeg lepeltjes geitenkaas toe aan de warme pastasalade. Druppel er wat extra olijfolie overheen, bestrooi met zeezoutvlokken en zwarte peper en serveer.
Bereiding kipworst
Warm de oven voor op 200 graden en leg de kip worst in een ovenschaal. Als de oven is voorverwarmt plaats de kopworst dan ongeveer 20 minuten in de oven en keer halverwege een keer om.
Uiteraard kun je de kipworsten ook perfect op de BBQ bereiden!
Eet smakelijk!