Hert in aardappelkrans

Myriam van Hap en Tap heeft wederom weer een feestelijk gerecht voor de feestdagen op tafel weten te zetten. Zoals ze zelf zegt: “Een kerstkrans op je voordeur en tafel en een aardappelkrans op je bord, meer kerst dan dit wordt het niet.” Voor dit gerecht heeft ze rugfilet van Het Zeeuwse Hert gebruikt. Wil jij ook zo iets moois op tafel zetten, lees dan vooral verder voor het recept.

EQUIPMENT

 • 1 Spiralizer

INGREDIËNTEN

Voor de demi-glace:

 • 100 g selder
 • 150 g wortel
 • 1 rode ui
 • 300 g kippenvleugels
 • Zout
 • Takjes tijm
 • 1 blaadje laurier
 • 10 g boter

Voor het hert:

Voor de aardappelkrans:

 • 1 aardappel, in spaghetti gesneden
 • 50 g bloem
 • 250 ml frituurolie

INSTRUCTIES

Voor de demi-glace:

 1. Rooster alles in de oven op 190° C gedurende 1 uur. Neem een pan en doe daar alle gekookte ingrediënten in, voeg 1 liter water en de smaakstoffen toe. Kook op middelhoog vuur gedurende 3 uur. Zeef de bouillon en laat nog een uur inkoken. Voeg tot slot 10 g boter toe

Voor het hert:

 1. Bind de filets op met keukentouw om mooie cilindrische vormen te krijgen. Laat 2 uur rusten in de koelkast. Smelt de boter op een matig vuur en warm ze op tot er schuim ontstaat (de temperatuur die de boter niet mag overschrijden is 120° C). Bak de filets in de beurre noisette met rozemarijn, aan elke kant, gedurende ca. 7 min, terwijl je de filets besprenkelt met de boter. Laat het vlees 5 min rusten voordat je het aansnijdt.

Voor de aardappelkrans:

 1. Haal de aardappelspaghetti door de bloem. Schud de overtollige bloem eraf.
 2. Rol de aardappelspaghetti op tot een krans en bak die tot hij een gouden kleur heeft.
 3. Maak je gerecht af met gerookte paprikamayonaise en kruiden en eetbare bloemen zoals Oost-Indische kers.

Nu is het tijd om te genieten, eet smakelijk!