Rijstsalade met hertenbiefstuk

De ideale maaltijd voor de zomer deze gezonde rijstsalade met groenten en hertenbiefstuk is gezond, makkelijk en snel klaar.

Is het heel warm, dan heb je vaak geen trek in zware maaltijden en al helemaal geen zin om lang in de keuken te staan. Deze frisse en gezonde rijstsalade is dan perfect! De hertenbiefstuk, die je natuurlijk ook perfect op de BBQ kunt bereiden, gaat uitstekend samen met de Aziatische smaken van de rijstsalade.

Ingrediënten

 • 300 gram hertenbiefstuk
 • 200 gram pandanrijst
 • 100 gram diepvries doperwtjes
 • 3 stengels bosui (fijngehakt)
 • 1 avocado in blokjes gesneden
 • 1 gele paprika in blokjes gesneden
 • 75 gram geraspte wortel
 • 1/3 komkommer in kleine stukjes gesneden
 • 1 kleine rode ui gesnipperd
 • 3 teentjes knoflook fijngehakt
 • 1/2 eetlepel sambal badjak
 • 1 eetlepel ketjap manis
 • 1 eetlepel honing
 • 1 eetlepel chilisaus
 • 2 eetlepels sushi azijn
 • 1 eetlepel mirin
 • 1 theelepel sesamolie optioneel

Rijstsalade met hertenbiefstuk bereiding

Bereiding Salade

Kook de rijst gaar volgens de beschrijving op de verpakking en laat helemaal afkoelen.
Verhit een scheutje olie in een koekenpan. Fruit de uien met de knoflook en een snuf peper en zout. Voeg de doperwten toe met de sambal, ketjap manis, honing en chilisaus. Laat dit 3 minuten pruttelen.
Meng de rijst met de doperwten, sushi azijn, mirin, eventueel de sesamolie, lente ui, paprika, geraspte wortel en komkommer. Breng op smaak met peper en/of zout. Voeg vlak voor serveren de stukjes avocado toe en bestrooi eventueel met een klein beetje zwarte sesamzaadjes.

Bereiding Hertenbiefstuk

Schroei de biefstuk eerst goed dicht: leg de biefstuk in de pan en bak beide kanten een halve minuut. Zo zorg je ervoor dat de sappen in het vlees behouden blijven. Zet vervolgens de warmtebron íets lager (niet te laag). Daardoor zal de boter niet verbranden. Maar zet het vuur niet te laag, anders kan het vlees niet goed bakken. Afhankelijk van hoe je je biefstuk lekker vindt (rood/medium/doorbakken) bak je eventueel beide zijden nog even door.

Voor meer tips hoe je de ideale hertenbiefstuk bakt klik hier.

Eet smakelijk!