Pasta met ragù van hert

Pasta met ragù van hert is een spannende variatie op dit klassieke gerecht. Hertenvlees geeft de saus een nét iets stevigere smaak. Naar een recept van Zeeuwse Pasta uit het kookboek ‘Een bord vol Zeeland’.

Pasta en Zeeland, het is misschien geen voor de hand liggende combinatie maar pastameester Andrea (Lorenzo) Roubal uit Kwadendamme heeft zijn krachten nu gebundeld met de Zeeuwse Tarwecirkel dat prachtige meelsoorten produceert van lokaal in Zeeland verbouwde tarwe. De tagliatelle die we in dit recept gebruiken is afkomstig van Zeeuwse Pasta en is met liefde in Zeeland vervaardigd van puur Zeeuwse ingrediënten.

Ingrediënten voor 4 personen

 • 500 gram tagliatelle
 • 500 gram gehakt van Het Zeeuwse Hert
 • 400 gram tomatenpuree of tomatenblokjes
 • 40 gram wortel
 • 300 milliliter rode wijn
 • 10 jeneverbessen
 • 40 gram ui
 • 40 gram selderij
 • 1 kaneelstokje
 • 1 kruidnageltje
 • 1 laurierblad
 • Peperkorrels
 • Olijfolie
 • Geraspte oude kaas als garnering

Bereiding

Snijd de ui, selderij en wortel klein en fruit ze een minuut of drie in een pan met olijfolie. Voeg daarna het gehakt toe, laat het mengsel nog eens drie minuten doorbakken. Doe de blokjes tomaat of de puree bij het vlees en giet er 300 ml. wijn en een scheutje water bij. Het vlees moet net onder het vocht staan.
Maak met een doek een builtje voor de kruiden en specerijen en doe deze bij de saus. Doe een deksel op de pan en laat de saus drie uur op een laag vuur doorgaren. Controleer af en toe of de saus niet te droog wordt en voeg zo nodig wat water toe. Kook de tagliatelle beetgaar in zout water. Bedek de pasta met een flinke schep saus en strooi er bij het serveren geraspte oude kaas over.

Eet smakelijk!