Lasagne met kip en groenten

Lasagne met kip en groenten

Iedereen kent natuurlijk lasagne met gehakt maar vandaag hebben we dus een lekker recept voor lasagne met kip en groenten. Deze goedgevulde lasagne met kippendijen is makkelijk te maken en heerlijk van smaak.

Ingrediënten(4 personen)

 • lasagnebladen
 • 400 gr. kippendij of kipfilet
 • 1 prei
 • 1 courgette
 • 1 rode paprika
 • 1 gele paprika
 • bakje champignons
 • 1 grote ui
 • 3 tenen knoflook
 • 1 bol buffelmozzarella
 • 500 gr. passata
 • 390 gr. tomatenblokjes naturel
 • 150 gr. geraspte kaas
 • Italiaanse kruiden
 • peper en zout
 • olijfolie

Bereiding Lasagne met kip en groenten

Verwarm de oven voor op 200 graden. Snij de prei, de courgette, champignons en de paprika’s. Snij ook de kip vast in kleine stukjes en zet deze alvast klaar. Laat de mozzarella uitlekken en snijd in plakken.

Tip: Je kan ook een zak Italiaanse groentemix gebruiken, dan ben je echt zo klaar.

Pel de tenen knoflook en de ui en snijd goed fijn, verhit een scheutje olijfolie en fruit de ui en knoflook hier kort in. Kruid met wat peper en zout en voeg de stukjes kip toe, bak een paar minuten zodat de kip aan de buitenkant mooi bruin wordt.

Voeg de gesneden groenten toe en bak deze nog een paar minuten mee. Doe de passata en de tomatenblokjes erbij, voeg naar smaak Italiaanse kruiden toe en roer alles goed door elkaar. Laat het geheel zo’n 15 minuten pruttelen zodat de saus een beetje dikker wordt.

Schep een derde van de saus in de ingevette ovenschaal en dek af met een paar lasagnebladen. Doe er nog een laagje saus over en leg hier de plakjes mozzarella op, dek weer af met een paar lasagnebladen. Schep het restant van de saus hierop en strooi de geraspte kaas erover.

Schuif de ovenschaal zo’n 35 minuten in de voorverwarmde oven. De lasagne is klaar als de kaas een mooie krokante laag heeft gevormd, laat nog even afkoelen in de ovenschaal en serveer.

Eet smakelijk!