Hertenrendang Gyoza’s met Pindasaus

Dit recept Hertenrendang gyoza’s / dumplings met pindasaus gemaakt met hertenstoofvlees is bedacht door Lieke van Dutch Food Heritage.

“Een echte mix van keukens: Japans en Indonesisch. De laatste tijd ben ik groots fan van Japanse gerechten. Dus toen ik nog wat rendang over had, besloot ik de gyoza vellen te vullen met de hertenrendang. Normaal wordt rendang geserveerd met gekookte rijst. Voel je dus vrij om de gyoza vellen te vervangen voor een portie rijst. Het gerecht nóg lekkerder maken? Rasp dan wat limoenrasp op de gekookte rijst voor het serveren. Dit voegt een heerlijk fris aroma toe en smaakt heel lekker met de rendang.

Aangezien ik wel van een dipsaus hou, maakte ik zelf pindasaus. Hoe dan ook, het is compleet optioneel. Je kunt ook een makkelijke saus maken door gelijke hoeveelheden azijn (of citrussap) en sojasaus te mengen. Voeg naar smaak chilivlokken toe.

Na het vullen van de gyoza vellen, heb je waarschijnlijk best wat rendang over. Je kunt dit invriezen, meer gyoza’s vouwen of eten met rijst”, aldus Lieke.

Porties: 30 gyoza’s
Voorbereidingstijd: 15 min
Kooktijd: 2 uur 30 min

Benodigdheden:

 • Keukenmachine / Handmixer
 • Mes
 • Snijplank
 • Kookpan
 • Anti-aanbak pan

Ingrediënten:

Hertenrendang

Rendang Pasta

 • 1 rode ui
 • 4 teentjes knoflook
 • 1 theelepel gemalen komijn
 • 5cm stuk gember
 • 5cm stuk laos of gebruik een theelepel gemalen gedroogde laos
 • 1 el gemalen koriander
 • 3 rode pepers
 • 2 el olie

Gyoza’s

 • 1 pak Gyoza vellen
 • Lente-uitjes

Pindasaus

 • 150 gram pinda’s
 • 1 teentje knoflook
 • 1 theelepel geraspte gember
 • 1 theelepel sambal
 • 1 theelepel ketjap manis
 • 2 eetlepel sojasaus
 • ½ limoen
 • Water of kokosmelk

Instructies:

Voorbereidingen

 1. Snijd het hertenvlees in gelijke stukken.
 2. Doe alle pasta ingrediënten in de keukenmachine. Mix totdat alles fijngemalen is.

Rendang Koken

 1. Doe de pasta in de kookpan en bak dit voor ong. 3 minuten. Voeg dan het hertenvlees toe en bak dit rondom bruin.
 2. Giet de kokosmelk erbij en voeg de laurierbladeren, gekneusde kardemomzaadjes, gekneusde citroengrasstengel, kruidnagels, zout, peper en het kaneelstokje toe.
 3. Breng alles aan de kook en laat het op zacht vuur koken tot het vlees mals is. Dit duurt waarschijnlijk 2 uur. De kooktijd is afhankelijk van de hertenvlees stukken. Hoe kleiner de stukken, hoe sneller de kooktijd.
 4. Aangezien het vlees een tijd moet koken, is het belangrijk zo nu en dan te checken. Als de stoof te droog is, voeg dan wat water toe. Zorg alleen ervoor dat je niet teveel water toevoegt, want we willen niet dat de rendang te waterig wordt.

Pindasaus

 1. Maal eerst de pinda’s fijn in keukenmachine. Zodra je pindakaas hebt, kun je de gember, knoflook, sambal, sojasaus, ketjap and sap van een halve limoen toe. Meng opnieuw en voeg, om de juiste consistentie te krijgen, water of kokosmelk toe. Breng op smaak met zout en peper.

Gyoza’s

 1. Gebruik 2 vorken om het vlees uit elkaar te halen, mits dit nog niet gebeurd is.
 2. Vind je de rendang nog iets te nat voor de gyoza’s? Meng dan een eetlepel maizena met 2 eetlepels koud water en voeg dit toe aan de rendang. Kook kort om de rendang meer gebonden te maken. *je kunt de rendang ook nog iets langer laten koken
 3. Klaar om de gyoza’s te maken? Doe ongeveer 1 theelepel rendang in het midden van het gyoza velletje. Verdeel er wat water omheen zodat het deeg na het vouwen netjes aan elkaar plakt. Filmpjes over hoe een gyoza te vouwen? Youtube heeft er genoeg.
 4. Verwarm wat olie in de bakpan. Voeg de gyoza’s toe en bak deze tot ze aan de onderkant goudbruin zijn. Voeg dan een half glas water toe en zet direct de deksel op de pan. Stoom de dumplings gaar.

Serveer de gyoza’s met de pindasaus en wat gesneden lente-ui!