Boeuf bourguignon met Het Zeeuwse Hert

De naam verklapt het misschien al, Boeuf bourguignon is een stoofschotel die traditioneel gemaakt is van rundvlees. Maar wist je dat het ook mogelijk is om Boeuf bourguignon te maken met hert? Wij vonden het namelijk heerlijk smaken. Het stoofvlees van hert valt net iets minder uit elkaar dan het draadjesvlees dat traditioneel gebruikt wordt voor dit gerecht.

 

Ingrediënten:

  • 2x 500 g hertenstoofvlees
  • 1 ui
  • 2 tenen knoflook
  • 250 g kleine kastanjechampignons
  • 2 el olijfolie
  • 125 g gerookte spekblokjes
  • 3 blaadjes laurier
  • 140 g tomatenpuree 
  • 2 el bloem
  • 300 ml rode wijn
  • 400 ml wildfond
  • Snuf zout en peper

Instructies:

  1. Snijd de ui en knoflook fijn. Maak de champignons schoon. Verhit de olijfolie in een braadpan. Bak het vlees in 5 minuten rondom bruin. Schep het uit de pan.
  2. Bak in het achtergebleven vet het spek met de ui, knoflook en laurier gedurende 4 minuten. Voeg de champignons toe en bak ze nog 2 minuten mee. Schep de tomatenpuree en bloem erdoor en bak nog 1 minuut.
  3. Voeg het vlees weer toe aan de pan. Schenk de wijn en fond langs de rand in de pan. Breng tegen de kook. Draai het vuur laag en stoof het vlees afgedekt 2-3 uur.

De bourguignon van hert is lekker te combineren met aardappelpuree, stoofpeertjes en groente zoals spruiten of haricot verts. Eet smakelijk!