Belgisch stoofvlees van hert met bier

Belgisch stoofvlees van hert met bier en ontbijtkoek is een klassieker en heerlijk om familie en vrienden voor te zetten. Niks is lekkerder dan de geur van een dampende pan met vers stoofvlees in huis!

Ingrediënten

  • 500 gram hertenstoofvlees
  • 30 gram roomboter
  • snuf gemalen peper
  • 2 sjalotten
  • 3 kruidnagels
  • 1–2 gedroogde laurierblaadjes
  • 1 flinke theelepel mosterd
  • 80 gram ontbijtkoek
  • 200 ml Belgisch dubbel of trippel bier
  • 200 ml rundvlees bouillon

Wil je dit gerecht glutenvrij maken? Gebruik dan glutenvrije ontbijtkoek bijvoorbeeld van Peijnenburg en glutenvrij bier. Wij gebruikten Slaapmutske Dubbel Glutenvrij Bier een ambachtelijk gebrouwen glutenvrij bier van hoge gisting met hergist op de fles.

Bereidingswijze

Haal het vlees een kwartiertje van tevoren uit de koelkast. Dep het vlees aan beide kanten droog met een keukenpapiertje. Laat de roomboter smelten in de braadpan en bak hierin het vlees rondom aan op hoog vuur, gedurende 2-3 minuten. Halverwege even keren en breng op smaak met een snuf versgemalen peper.

Draai het vuur naar laag en pel en snipper de sjalotten en voeg toe aan de braadpan. Voeg tevens de kruidnagel, laurierblaadjes en mosterd toe. Verkruimel vervolgens het ontbijtkoek over het vlees en giet hier het bier en bouillon overheen. Het vlees dient net onder de staan.

Sluit de pan af met de deksel en laat het Belgisch stoofvlees van hert met bier en ontbijtkoek gedurende 3 uur op laag vuur doorsudderen, met de deksel op de pan. Tussentijds wel een paar keer doorroeren met een houten lepel om aanbranden te voorkomen.

TIP! Dit Belgisch stoofvlees van hert met bier kun je prima voorbereiden en is de volgende dag zelfs nog lekkerder. Laat na bereiding de pan, zonder deksel, volledig afkoelen. Voor het serveren de pan weer even zachtjes aan de kook brengen.

Eet smakelijk!