Traybake met hertenburgers

Een traybake met hertenburgers. Een traybake is een volledige maaltijd van geroosterde groenten en vlees uit de oven. Het is super makkelijk, je hebt eigenlijk alleen een bakplaat nodig.

Je snijdt en mengt je favoriete ingrediënten, legt het geheel op een bakplaat en laat de oven verder ’t werk doen. Vlees, je lievelingsgroenten, in combi met een spicy marinade of alleen wat olijfolie.

Zo maak je een traybake met hertenburgers

Snij en meng je favoriete groente en leg het geheel op een bakplaat. Voeg de hertenburgers toe en breng op smaak met peper en zout, of andere kruiden zoals Provencaalse kruiden of cajunkruiden en besprenkel met olijfolie en laat vervolgens de oven verder ’t werk doen. Reken op een half uurtje baktijd. Sommige groente is sneller klaar dan de andere, denk bijvoorbeeld aan tomaatjes, deze kun je bijvoorbeeld na een kwartiertje toevoegen, zodat ze niet helemaal leeglopen.

Bereidingswijze en ingrediënten

 • 4 hertenburgers
 • 400 gr. aardappels
 • 1 courgette
 • 1 groene paprika
 • 1 puntparika
 • 1 (rode) ui
 • Paddenstoelen (kastanje champignons of gemixt)
 • 4 tenen knoflook
 • wortelmix
 • peper
 • grof zeezout
 • olijfolie

Verwarm de oven voor op 200°C en bekleed de bakplaat met een vel bakpapier.

Breng in een pan een ruime laag water aan de kook. Snijd de aardappels in gelijke stukken en kook ongeveer acht minuten. Giet af en laat kort droogstomen.

In de tussentijd snijd je de ingrediënten en doe alles in een mengkom. Giet er een scheut olijfolie over en kruid naar smaak met peper, grof zeezout en eventueel andere kruiden naar smaak. Roer alles goed om en verdeel het mengsel over de bakplaat.

Verdeel nu de aardappels over de bakplaat. Sprenkel er nog wat olijfolie over en strooi er wat extra grof zeezout op. Hierna verdeel je de hertenburgers over de bakplaat. Tot slot pel je de teentjes knoflook. Halveer ze in de lengte en leg ze op de bakplaat. Verdeel ze een beetje over de overige ingrediënten.

Schuif de bakplaat in het midden van de voorverwarmde oven. Bak de traybake nog 25 minuten in de oven tot alles gaar is.