Huisgemaakte Zeeuwse Kipkerrie Salade

Huisgemaakte Zeeuwse Kipkerrie Salade

Dit recept is perfect om te bereiden met wat overgebleven kip! Maar je kunt bijvoorbeeld ook wat kipfilet koken in wat water voor deze salade.

Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage! Lieke bracht eerder een bezoek aan onze boerderij en maakte dit heerlijke gerecht met kip van De Zeeuwse Kip!

“Je kunt dat kookwater, ofwel een hele snelle simpele kipbouillon, daarna gebruiken voor een kop soep! Voor dit recept gebruikte ik echte Zeeuwse Kip! Laatst ging ik langs bij de energie neutrale boerderij van Het Zeeuws Hert & De Zeeuwse Kip! De boer, Boris, houdt hier met grote passie zijn herten en kippen. De boerderij gebruikt lokaal snoeihout voor de verwarming en zonnepanelen voor de elektriciteit. Dus daar word ik helemaal blij van!”

Voorbereidingstijd: 5 minuten
Benodigdheden: kom, mes, snijplank

Ingrediënten

• Gekookte kip (overgebleven kip of bijvoorbeeld kipfilet)
• Mayonaise
• Kerrie kruiden zoals Kerrie Marsala
• Bleekselderij
• Chilivlokken (optioneel)

Instructies

  1. Trek de gekookte kip uit elkaar en doe dit in een kom. Meng net genoeg mayonaise erdoor totdat alle kip is bedekt.
  2. Snijd de bleekselderij in plakjes en voeg die ook toe aan de salade.
  3. Maak dan de salade op smaak met de kerrie specerijen, chili vlokken en eventueel zout en peper.

Serveer

  1. Serveer deze salade op een sneetje geroosterd brood!

Ben je benieuwd naar meer recepten van Lieke van Dutch Food Heritage? Neem een kijkje op haar website https://www.dutchfoodheritage.com/index.php/nl/