Pastaschotel met hertengehakt en chorizo

Geen zin om te kiezen tussen de smaken van Italië of Spanje? Dan is deze pastaschotel met hertengehakt en chorizo perfect. Deze smakelijke combinatie van hertengehakt, chorizo en pasta zet je in een handomdraai op tafel.

In deze pastaschotel met hertengehakt en chorizo combineren we de smaken van de Italiaanse en Spaanse keuken in 1 gerecht. Het hertengehakt en de chorizo zorgen voor een lekkere pittige twist.

Ingrediënten

 • 500 gr hertengehakt
 • 500 gr penne*
 • 2 uien
 • 3 tenen knoflook
 • 8 zongedroogde tomaten
 • 1 pot gegrilde rode paprika’ s
 • 6 el ricotta
 • 1/4 bos basilicum
 • 250 g chorizo
 • 3 takjes salie
 • 1 bol mozzarella
 • 100 g geraspte Parmezaanse kaas
 • peper en zout
 • olijfolie

*Wil je dit gerecht glutenvrij maken kies dan voor glutenvrije pasta.

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 180 graden Celsius. en kook de penne in licht gezouten water volgens de aanwijzingen op de verpakking en giet af.

Snipper de ui, hak de knoflook fijn en snijd de zongedroogde tomaten in stukken. Giet de paprika’s af en doe in een kom samen met de tomaten, ricotta, de basilicum en wat peper en zout. Maal met de staafmixer tot een gladde saus.

Giet een scheut olijfolie in een hapjespan en bak hierin de uien met de knoflook tot ze glazig zijn en voeg de chorizo toe. Scheur de salieblaadjes los van de steeltjes en bak mee met de chorizo. Voeg de paprikasaus toe aan de chorizo en meng goed door elkaar. Schep nu de pasta door de saus en schep het over in een ovenschaal. Scheur de mozzarella in stukken en verdeel over de pasta. Bak 15 minuten in de voorverwarmde oven tot de kaas is gesmolten en bestrooi met de geraspte parmezaanse kaas.

Eet smakelijk!