Lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip

Lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip

Een aardappelsalade is bijna altijd wel goed, bij de lunch of bij het avondeten is het heerlijk! Deze lauwwarme aardappelsalade met gerookte kip bevat naast gerookte kip, sperziebonen en ei en is heerlijk voedzaam en eenvoudig te bereiden.

Ingrediënten

  • Gerookte kipfilet van De Zeeuwse Kip (circa 325 gram)
  • 500 g krieltjes (eventueel met schil)
  • Zout en peper
  • 200 g sperziebonen
  • 2-4 eieren
  • 5 kleine augurken

Voor de dressing

  • 100 ml karnemelk
  • 100 ml mayonaise
  • 1 sjalot, fijngesneden
  • ½ bosje platte peterselie, blad fijngesneden
  • ½ bosje bieslook, fijngesneden

Bereiding

  • Breng de krieltjes aan de kook in ruim koud, gezouten water.
  • Voeg de sperziebonen toe zodra het water kookt.
  • Kook de krieltjes en sperziebonen in 15 minuten gaar.
  • Breng intussen een steelpan water aan de kook.
  • Voeg de eieren toe aan het kokende water en kook ze 6,5 minuut.
  • Spoel de eieren koud af, pel de eieren en halveer ze. Zet apart.
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing in een kom tot een romige saus. Breng op smaak met zout en peper.
  • Giet de krieltjes en sperziebonen af, laat uitlekken en halveer de krieltjes.
  • Voeg de krieltjes en sperziebonen toe aan de dressing, samen met de gerookte kip en augurken. Schep alles voorzichtig om.
  • Leg de gehalveerde eieren op de salade en serveer.

Eet smakelijk!