Tagliatelle met hertengehakt
De blaadjes vallen van de bomen en de dagen worden kouder – tijd voor gezelligheid! Gelukkig heeft Lotta Balfoort van @lottaslievelings het perfecte herfstrecept gecreëerd om dit seizoen mee te beginnen. Deze smaakvolle pasta met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert is ideaal voor de koudere maanden.
Lees verder >Recept: Rugfilet van edelhert, geplette aardappel, aubergine en geroosterde ui
Hap en Tap heeft wederom een overheerlijk gerecht gecreëerd, dit keer met Het Zeeuwse Hert rugfilet. Dit frisse recept is heerlijk voor de warme zomer dagen.
Lees verder >Hertenrugfilet met paddenstoelen en aardappelpuree met Epoisses
“Hertenrugfilet met paddenstoelen en aardappelpuree met Epoisses” dat klinkt toch heerlijk! Het is ook nog eens een prachtig gerecht om naar te kijken en om daarna op te eten natuurlijk. Dit recept is gemaakt door Harold van Haroldkookt.nl. Waarschijnlijk heb je al vaker recepten van Harold voorbij zien komen, zoals hij zelf zegt: “Ik word […]
Lees verder >Guinness hertenstoof
We verzenden altijd met plezier producten van onze boerderij naar Mariëlla en José van de Cookingqueens. Dit keer hebben ze het weer voor elkaar gekregen om een gerecht te creëren met onze producten dat er zo heerlijk uit ziet, dat wij zelf ook de keuken in willen duiken! Bekijk het recept en lees mee met […]
Lees verder >Hert in aardappelkrans
Myriam van Hap en Tap heeft wederom weer een feestelijk gerecht voor de feestdagen op tafel weten te zetten. Zoals ze zelf zegt: “Een kerstkrans op je voordeur en tafel en een aardappelkrans op je bord, meer kerst dan dit wordt het niet.” Voor dit gerecht heeft ze rugfilet van Het Zeeuwse Hert gebruikt. Wil […]
Lees verder >Hertenbiefstuk met rode wijnsaus, geroosterde haricot verts en zachte aardappelpuree
Dit gerecht is perfect om te serveren tijdens de feestdagen. De hertenbiefstuk met rode wijnsaus en haricot verts is heerlijk in combinatie met romige aardappelpuree. Je kan een twist aan het recept geven door de haricot verts te vervangen door groene asperges bijvoorbeeld. In het recept staat een korte toelichting hoe je het hertenbiefstuk bereid. […]
Lees verder >Boeuf bourguignon met Het Zeeuwse Hert
De naam verklapt het misschien al, Boeuf bourguignon is een stoofschotel die traditioneel gemaakt is van rundvlees. Maar wist je dat het ook mogelijk is om Boeuf bourguignon te maken met hert? Wij vonden het namelijk heerlijk smaken. Het stoofvlees van hert valt net iets minder uit elkaar dan het draadjesvlees dat traditioneel gebruikt wordt […]
Lees verder >Taco hapje met hert en pompoen
Ben je op zoek naar een hapje voor naast het hoofdgerecht of tijdens de borrel? Daar weet Myriam van Hap en Tap wel raad mee. Myriam heeft een taco recept gemaakt met de sukade van Het Zeeuwse Hert. Lees mee met haar recept en haar ervaring met De Zeeuwse Boer.
Lees verder >Hertenstoof met rode port
Op zoek naar een hartverwarmende maaltijd voor koude, regenachtige dagen? Deze verrukkelijke hertenstoof met rode port biedt een heerlijke twist aan de traditionele stoofpot. Met mals hertenstoofvlees, verfijnde groenten en een vleugje rode port is dit gerecht een smaakvolle verwennerij tijdens de herfst of feestdagen.
Lees verder >Recept: Hertenbloemstuk en stoof
Thom Vissers www.foodbythom.nl, enthousiast foodblogger en in te huren als chef aan huis, is aan de slag gegaan met onze producten. Zo heeft hij een twee recepten gemaakt waarin hij twee manieren uitlegt om hertenbloemstuk, ook wel braadstuk genoemd, klaar te maken. Hertenbloemstuk kan je op veel verschillende manieren klaarmaken bijvoorbeeld als rosbief en wordt […]
Lees verder >Recept: Hertenhaas met structuren van rode biet, gele biet en veenbessen
Hap en Tap is aan de slag gegaan met de hertenhaas van Het Zeeuwse Hert en heeft daarmee een hoofdgerecht gemaakt. Geschikt voor de Kerst, maar ook gewoon in april.
Lees verder >Recept: Hertenstoof met Italiaanse twist
Een recept van Cooking Queens: de Hertenstoof met Italiaanse twist.
Lees verder >Recept: Herten bolognese ragusaus
Een heerlijk recept om zelf herten bolognese ragusaus te maken, naar het recept van de Cooking Queens.
Lees verder >Recept: Hertensukade stoof
Een prachtig recept voor een heerlijke Hertensukade stoof! Gemaakt door de Cooking Queens.
Lees verder >Gebakken hertenbiefstuk met vijgen, savooi en knolselder
Hap en Tap is aan de slag gegaan met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert en heeft daarmee een hoofdgerecht gemaakt voor een kerstmenu.
Lees verder >Tartaar van hert met ijs van gerookte paprika
Een prachtige tip van Hap & Tap voor het aanstaande kerstmenu: Tartaar van hert met ijs van gerookte paprika.
Lees verder >Tosti met zuurkool, Zeeuws hertenvlees & pittige mosterd
“Deze tosti is geïnspireerd op de Amerikaanse Reuben Sandwich! Een tosti van zuurkool, pastrami vlees & speciale saus. Voor mijn versie gebruikte ik dungesneden Zeeuws hertenvlees & Zaanse mosterd. Liever iets minder pittig? Meng dan wat mayonaise en mosterd als saus. Om de sandwich helemaal af te maken, topte ik het broodje met een gebakken […]
Lees verder >Vitello tonnato van hertenvlees van Het Zeeuws Hert
Vitello tonnato gemaakt van hertenvlees van Het Zeeuwse Hert. “Volgens mij een van de lekkerste vitello tonnato recepten! De lichte tonijnsaus past perfect bij het gebakken hertenvlees, de verse basilicum en tomaatjes. Daarnaast ziet de presentatie er snel gaaf uit met de verschillende kleuren!”, aldus Lieke van Dutch Food Heritage.
Lees verder >Hertenrugfilet met knolselderij en portsaus
Met enige regelmaat gaat Harold Kookt ‘aan de slag met de mooie producten van Het Zeeuwse Hert.’ “Prachtig vlees van boerderijhert. De ene keer sukade om lekker te stoven, de andere keer een heerlijk biefstukje; zoals deze hertenrugfilet“, aldus Harold.
Lees verder >Stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel
Stoofpotje van hert met pastinaakcrème, paddenstoelen en wortel. Een herfstrecept van Myriam Minne van Hap en Tap gemaakt met hertenstoofvlees van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Hertenrendang Gyoza’s met Pindasaus
Dit recept Hertenrendang gyoza’s / dumplings met pindasaus gemaakt met hertenstoofvlees is bedacht door Lieke van Dutch Food Heritage.
Lees verder >Zeekraal Hertenhamburger
Ter gelegenheid van de internationale dag van de hamburger (28 mei) maakte Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt dit heerlijke recept met hertenhamburgers van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Zeeuwse Hertenburger met Zeekraal, Camembert & Bramenjam
Op zoek naar een verrassend burger recept? Deze hertenburger is heel geschikt als je op zoek bent naar iets nieuws! Het zoutige van de zeekraal, het romige van de camembert en de frisse bramenjam zijn een top combi. Én al helemaal met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert! Een heerlijk recept gemaakt door Lieke van […]
Lees verder >Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo
Hertenrugfilet met lamsoor en Pommes Paolo gemaakt door Harold Kookt. Harold maakte dit heerlijke gerecht met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Tip: Hertenburgers bereiden
Hertenburgers bakken en bereiden? Volg de tips van Het Zeeuwse Hert en maak gemakkelijk hertenburgers klaar!
Lees verder >Wellington van hertenvlees – Venison Wellington
Wellington van hertenvlees – Venison Wellington: een prachtig gerecht met hertenbloemstuk van Het Zeeuwse Hert, gemaakt door Sabrina van het Instagramkanaal Eating.Cooking.Baking.
Lees verder >Pasta met saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever
Een smakelijke pasta gemaakt van saus van Hert, Shiitake Paddenstoelen, Rozemarijn en Jenever door Lieke van Dutch Food Heritage!
Lees verder >Hertenbiefstuk met pepersaus
Het recept voor een eenvoudig en smaakvol gerecht: hertenbiefstuk met pepersaus. Het recept voor 2 personen. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt!
Lees verder >Wraps met hertenbiefstuk
Eenvoudig te bereiden smaakvol gerecht: wraps met hertenbiefstuk. Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Hertenburger van hertengehakt
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Herten Tataki
Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Fabienne, van het Instagramkanaal Fab Kookt maakte met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert een Tataki. Ook een mooi gerecht voor een feestelijk (Kerst)diner!
Lees verder >Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten
Een prachtig kerstrecept: Hertencarpaccio met Truffelkaas, Champignons & Hazelnoten. Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage!
Lees verder >Wellington met hert – Venison Wellington
Een prachtig kerstrecept: Wellington met hert gemaakt door Harold Kookt. Harold maakte dit heerlijke gerecht met hertenhaas van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Hertenpie
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenpoulet van Het Zeeuwse Hert! Ook een mooi gerecht voor een feestelijk Kerstdiner!
Lees verder >Hertenstoof in rode wijn met wortel
Wat is er lekkerder dan een geurende stoofpot als het buiten guur en grijs is?! De herfst staat garant voor geur, kleur en smaak!
Lees verder >Bieten & Zeeuwse Hertenstoof met Knolselderij Friet
Naar het recept van Lieke van Dutch Food Heritage! Lieke was onlangs bij ons op de boerderij en maakte dit heerlijke gerecht met Hertensukade van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Hertenbiefstuk met miso boter
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert!
Lees verder >Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus
De smaakvolle hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert komt ook goed tot zijn recht in een Aziatisch gerecht. Deze keer op het menu: Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus.
Lees verder >Noodles met miso-hertengehakt
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke en originele gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert! “Het gehakt van hert is ook heel lekker! Een subtiele wildsmaak en super mals!”
Lees verder >Hertenstoofpot met bruin bier
Een hertenstoofpot met bruin bier past natuurlijk perfect bij de herfst. Een echte herten stoofpot of hertenstoof heeft wat langer de tijd nodig om te garen, maar die heerlijke geuren in je huis, veroorzaakt door een stoofschotel zijn al puur genot en het wekt je eetlust op.
Lees verder >Hertenburger met rode wijnsaus en nectarine
Met de herfst in aantocht vroegen we Fiks Voer om met onze producten aan de slag te gaan. Als eerste gerecht onze hertenburger met rode wijnsaus en nectarine. Serveer met de frietjes en aanvallen maar!
Lees verder >Hertenbloemstuk met saus
De winnares van onze winactie, Hanneke Bouwense, maakte een perfecte saus bij ons hertenbloemstuk. De saus past mooi bij de smaak van het hertenvlees en is ook nog eens gezond en makkelijk te maken.
Lees verder >Rijstsalade met hertenbiefstuk
De ideale maaltijd voor de zomer deze gezonde rijstsalade met groenten en hertenbiefstuk is gezond, makkelijk en snel klaar.
Lees verder >Tataki van Zeeuws Hert
Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Torben Bouterse, chef-kok Restaurant Hemingway maakte speciaal voor Het Zeeuwse Hert een Tataki met hertenbloemstuk.
Lees verder >Hertenburger van de Yakiniku Kamado
YAKINIKU betekent “gegrild vlees” in het Japans, maar je kunt er natuurlijk van alles op bereiden zoals deze heerlijke hertenburger met zeekool, zeekraal en andijvie. Het Zeeuwse Hert en Yakiniku producent van kamado-barbecues uit Zeeland slaan de handen ineen voor dit heerlijke recept.
Lees verder >Pastaschotel met hertengehakt en chorizo
Geen zin om te kiezen tussen de smaken van Italië of Spanje? Dan is deze pastaschotel met hertengehakt en chorizo perfect. Deze smakelijke combinatie van hertengehakt, chorizo en pasta zet je in een handomdraai op tafel.
Lees verder >Pasta met ragù van hert
Pasta met ragù van hert is een spannende variatie op dit klassieke gerecht. Hertenvlees geeft de saus een nét iets stevigere smaak. Naar een recept van Zeeuwse Pasta uit het kookboek ‘Een bord vol Zeeland’.
Lees verder >TIP: Hertenrugfilet bakken
Hertenrugfilet bakken en bereiden? Volg onze tips en maak gemakkelijk hertenrugfilet klaar! Hertenrugfilet komt uit de rug van het hert en is erg mals en smaakvol en heeft daardoor weinig extra’s nodig. Een gerecht met hertenrugfilet is al snel een culinaire maaltijd en erg gezond. Hertenvlees is namelijk mager vlees en bevat eiwitten, omega 3 […]
Lees verder >Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten
De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het […]
Lees verder >Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten
De Keuken van Denise maakt elk gerecht uniek en een waar culinair festijn. Op onze vraag zou je een recept willen maken met onze producten kwam een volmondig ja! Wat er dan ontstaat met een vleugje creativiteit van Denise en de kwaliteit van onze producten? Gevulde hele kip met hertengehakt en gedroogde vruchten, lees het […]
Lees verder >Belgisch stoofvlees van hert met bier
Belgisch stoofvlees van hert met bier en ontbijtkoek is een klassieker en heerlijk om familie en vrienden voor te zetten. Niks is lekkerder dan de geur van een dampende pan met vers stoofvlees in huis!
Lees verder >Hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree
Op zoek naar een lekker recept met hertenrugfilet? Dit gerecht met hertenrugfilet met paddenstoelen op wortelpuree is gegarandeerd een succes. Lekker om in het weekend te koken voor vrienden of familie.
Lees verder >Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert door Marc Kookt
Marc Somer is de privé chef achter Marc Kookt. Als privé chef is Marc de persoon voor het organiseren van diners of borrels. Bij je thuis of op locatie. Marc kookte onlangs met hertensukade van Het Zeeuwse Hert en deelt zijn recept graag!
Lees verder >Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus
Hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert gaat hand in hand met Zeeuwsche Zoute, ambachtelijk zeezout uit de Oosterschelde. Met dit recept voor Hertenrugfilet met cranberry-vijgensaus tover je in 40-50 minuten een feestelijk gerecht op tafel.
Lees verder >Hertensukade met aardappel, paddenstoelen en wortel
Vallende bladeren, het wordt steeds kouder en het is langer donker. Het is herfst ideaal weer voor stoofvlees. Dat mooie vlees wat een paar uur lang in de pan ligt, smaak krijgt en heerlijk mals wordt. Daarom een recept voor dit ultieme comfortfood met hertensukade van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Hertenbiefstuk met wasabikorst en kool
Harold Kookt bedacht voor dit recept dat het weer tijd was voor hertenbiefstuk van het Het Zeeuwse Hert. Maar met alleen het vlees ben je er natuurlijk niet, er is wat meer nodig voor dit gerecht van hertenbiefstuk met wasabikorst en kool.
Lees verder >Hertenrugfilet met morillesaus
Hertenrugfilet wordt uit de rug gesneden. De rug van het hert heeft niets te lijden en hoeft nauwelijks arbeid te verrichten daardoor heeft het een fijne en zachte structuur. Maar de echte smaakmaker is in dit geval de morillesaus.
Lees verder >Hertenrug van de BBQ
Een prachtig stukje malse hertenrugfilet met Pompoenmousseline en Shiitake waarmee je dit gerecht op tafel tovert, aldus Harold Kookt.
Lees verder >Hertenhaas met paddestoelensaus, aubergine en courgette
Harold Kookt heeft een smaakvol gerecht gemaakt met hertenhaasjes van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Recept: broodje hertenburger
Een mooi, makkelijk en snel broodje hertenburger, gemaakt door Harold Kookt met de hertenburger van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Hertenvlees kooktips
Hertenvlees is mager, zacht en makkelijk snel te bereiden vlees en met onderstaande tips kan het niet mislukken!
Lees verder >Hertenhaas met wortels en bloemkool
Wederom een prachtig recept bedacht door Harold Kookt Dit keer met hertenhaasjes van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Hertenrugfilet van de BBQ met pompoen
Kunst op je bord! Een prachtig recept bedacht door Harold Kookt met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert.
Lees verder >Snelle Pasta met Hertengehakt en veel groenten
Vanavond op het menu een heerlijke, eenvoudige pasta met veel groenten en hertengehakt.
Lees verder >Traybake met hertenburgers
Een traybake met hertenburgers. Een traybake is een volledige maaltijd van geroosterde groenten en vlees uit de oven. Het is super makkelijk, je hebt eigenlijk alleen een bakplaat nodig.
Lees verder >Hertenrugfilet met Zeeuws aperitief
Als er een provincie is in ons land die zich onderscheidt doordat je er enorm goed kunt eten is dat Zeeland wel. Zilte smaken, stoere producten en een eindeloze creativiteit.
Lees verder >Hertenlende bereiden
Verwarm de boter en braad het vlees eerst circa 2-3 minuten aan per kant.
Lees verder >Tip: Hertenbiefstuk bakken
Hertenbiefstuk bakken en bereiden? Volg onze tips en maak gemakkelijk hertenbiefstuk klaar!
Lees verder >