Lente pasta met asperges, citroen, en kip

Deze pasta is perfect voor in de lente! Door de frisse citroen, feta en knapperige groenten voelt het als een bordje zonneschijn. De sappige kip maakt het lekker vullend, maar het blijft een lichte, smaakvolle maaltijd. Makkelijk te maken, bomvol smaak en comfort — ideaal voor een lunch of avondmaaltijd! Dit recept is gemaakt door @lottaslievelings!
Wat je nodig hebt (2p)
- 2 kipfilets
- 180g spaghetti (of linguine, ook lekker!)
- 2 lente-uien
- 1 citroen
- 1 avocado
- 150g feta
- 350g groene asperges
- 1 eetlepel kappertjes
- 2 eetlepels amandelschaafsel
- 2 teentjes knoflook
- Chilivlokken
- Olijfolie
- Roomboter
- Zout & peper
- Eventueel nog wat verse basilicum als topping
Stappen
- Snij de kipfilet in blokjes. Marineer deze naar smaak. Ik marineer 300g kipfilet altijd met: 3 eetlepels olijfolie, 1 eetlepel limoensap of citroensap, 1 teentje knoflook, 1,5 theelepel gedroogde oregano, zout & peper. Zet apart in de koelkast (tip: je kan dit ook al eerder op de dag doen, dan kan de kip nog langer marineren!).
- Kook water en breng de pasta aan de kook. Let op: bewaar straks ~150mL pastawater als de spaghetti klaar is. Snij terwijl de pasta kookt de asperges in stukken van 2-3 cm. Snij ook de lente-ui in kleine ringen, de avocado in blokjes, de knoflook fijn en de citroen in kwartjes.
- In een grote koekenpan, verhit wat olijfolie en bak kort een halve theelepel chilivlokken en de knoflook aan. Voeg na ongeveer 1 minuut de asperges, lente-ui en ¾ van de kappertjes toe. Bak op middelhoog vuur ongeveer 10-15 minuten.
- In de tussentijd, rooster in een nieuwe koekenpan even kort het amandelschaafsel. Dit duurt ongeveer 4 minuten. Haal uit de pan en zet apart.
- Bewaar 150mL van het pastawater en giet de spaghetti af. Voeg nadat de groenten gaar zijn het pastawater toe aan deze pan met groenten. Het toevoegen van pastawater zorgt ervoor dat de pasta zometeen wat romiger smaakt. Voeg ook het sap van een halve citroen toe. Laat de groenten zacht pruttelen op laag vuur.
- In de koekenpan waar je zojuist het amandelschaafsel in geroosterd hebt, verhit je een klontje boter en een kleine scheut olijfolie. Bak de kipfiletblokjes goudbruin in ongeveer 6-8 minuten, of tot helemaal gaar van binnen. Haal uit de pan wanneer deze klaar is.
- Als de kipfilet klaar is, zet ook het vuur uit van de pan met asperges. Voeg aan deze pan de spaghetti, ¾ van de feta en de avocado toe. Roer tot alles een mooi geheel is.
- Serveer de pasta met de kipblokjes bovenop. Top af met het amandelschaafsel, en de overige feta en kappertjes. Eventueel kun je ook nog wat chilivlokken, verse basilicum of een kwartje citroen toevoegen!