Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus

De smaakvolle hertenbiefstuk van Het Zeeuwse Hert komt ook goed tot zijn recht in een Aziatisch gerecht. Deze keer op het menu: Beef Broccoli van hertenbiefstuk met eigen gemaakte saus.

Onderstaand recept is voor 2-3 personen.

Ingrediënten: 

Voor de marinade: 

  • 2 theelepels maizena
  • 0,5 eetlepel sojasaus
  • 2 theelepels azijn

Voor de saus: 

  • 1 eetlepel sojasaus
  • 1 eetlepel suiker
  • 1 theelepel witte peper
  • 2 theelepels ketjap
  • 2 theelepels sesamolie
  • Optioneel op de saus dikker te krijgen: 1 eetlepel oestersaus

Bereiding: 

1) Snijd de biefstuk in dunne plakjes, snijd de bosui, plet de knoflook fijn en snijd fijn.
2) Kook de broccoli net aan beetgaar. Het mag best nog een beetje stevig blijven.
3) Meng in een kom de dunne plakjes biefstuk met de maizena, halve eetlepel sojasaus en de 2 theelepels azijn. Laat dit even staan.
4) Meng de ingrediënten voor de saus.
5) Verhit de olie en bak de biefstuk kort, voeg de ui, bosui en knoflook toe. Voeg vervolgens de broccoli toe en vervolgens de zelfgemaakte saus. Wok alles nog even door elkaar en voeg als laatst de taugé toe. Wok nog heel even en dan kan iedereen aan tafel. Eetsmakelijk!