Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert door Marc Kookt

Marc Somer is de privé chef achter Marc Kookt. Als privé chef is Marc de persoon voor het organiseren van diners of borrels. Bij je thuis of op locatie. Marc kookte onlangs met hertensukade van Het Zeeuwse Hert en deelt zijn recept graag!

Recept: Sukade van Het Zeeuwse Hert

Ingrediënten:

  • 1 hertensukade van Het Zeeuwse Hert
  • 2 liter bouillon of fond of jus (rund of wild)
  • 250 ml rode wijn
  • 1 ui
  • 2 winterpenen
  • 1/2 knolselderij
  • 1 prei
  • 2 laurierblaadjes
  • 1 el peperkorrels
  • 2 plakken ontbijtkoek
  • 2 takjes tijm
  • Olijfolie

Bereiding:

  • Snijd de ui, peen, knol en prei in grove stukken.
  • Neem een soeppan of andere grote pan en zet de groenten aan met wat olijfolie.
  • Neem een koekenpan en bak de sukade hier in aan.
  • Blus de groente af met rode wijn en voeg de bouillon of fond of jus er aan toe.
  • Als de sukade is aangebakken kan deze toegevoegd worden aan de grote pan.
  • Laat het geheel 3 a 4 uur net onder de kook opstaan (totdat de sukade gaar is).
  • Haal de sukade uit de pan en rol hem als hij nog warm is strak in krimpfolie.
  • Zeef de saus en kook deze in tot gewenst dikte en smaak.
  • Leg de opgerolde sukade minimaal 6 uur in de koeling.
  • Als deze goed koud is, kun je deze in de gewenste porties portioneren.
  • Bak de porties individueel in een koekenpan en voeg de jus toe.
  • Serveer met groenten garnituur naar wens. Denk aan stoofpeertjes, spruitjes, rode kool, aardappelpuree etc.

Volg Marc op Instagram!