Recept: kip in druivenbladeren

Voor dit recept marineert Fabienne van het Instragramkanaal Fab.Kookt de kip in een zoete moscatel wijn en gaart deze in druivenbladeren. “De bladeren beschermen het vlees van de hitte zodat de kip gelijkmatiger gaar wordt en lekker sappig blijft!⁠”⁠

Het recept voor 8 spiesjes⁠:

Ingrediënten:

  • 500 g kipfilet⁠ van De Zeeuwse Kip
  • 2 el magere yoghurt⁠
  • 2 el dessertwijn⁠
  • 1/2 tl ras el hanout⁠
  • 8 druivenbladeren⁠

1) Snij de kipfilet in kleine blokjes en meng de magere yoghurt, dessertwijn, ras el hanout en een beetje zout en peper erdoor. Marineer minstens 1 uur, maar het liefst een halve dag.⁠
2) Snij de druivenbladeren in repen en wikkel deze om de kip. Rijg deze vervolgens op spiesjes.⁠
3) Grill op een hete barbecue tot de kip gaar is. De druivenbladeren zullen een beetje verbranden, dat is geen probleem. Deze pel je erna makkelijk af en zorgen ook voor extra smaak.⁠ ⁠
Tip: maak een extra portie en serveer de kip ook door een salade.⁠

Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/