Makkelijke hertenstoof paseitjes

Makkelijke hertenstoof paseitjes
Deze hertenstoof-pasteitjes zijn een heerlijk én supersimpel voorgerecht voor kerst. Door het kant-en-klare stoofpotje te combineren met krokante bladerdeegpasteitjes zet je in no-time iets warms, feestelijks en troostrijks op tafel. De bieslook zorgt voor een frisse, groene touch die het helemaal afmaakt – eet smakelijk!
Wat je nodig hebt voor 4 personen
- 1 pot Hertenstoofpot van De Zeeuwse Boer (kant-en-klaar, 500g)
- Kant-en-klare bladerdeegpasteitjes (bijv. uit de supermarkt)
- Een bosje bieslook, fijngehakt
Optioneel – zelf pasteitjes maken:
- 1 rol bladerdeeg
- 1 eidooier (losgeklopt)
Stappen
- Pasteitjes opwarmen (kant-en-klaar)
- Verwarm de oven voor op 200°C.
- Leg de pasteitjes op een bakplaat.
- Bak ze 10 minuten, tot ze warm en krokant zijn.
Optioneel: Zelf pasteitjes maken
- Verwarm de oven op 200°C.
- Steek of snijd uit het bladerdeeg 4 cirkels of vierkantjes.
- Snijd in het midden een kleinere cirkel (niet helemaal door, alleen inkerven).
- Bestrijk met eidooier.
- Bak 15–18 minuten tot ze mooi gerezen en goudbruin zijn.
- Druk het ingekeerde dekseltje voorzichtig naar binnen zodat er ruimte ontstaat voor de vulling.
- Stoofpot opwarmen
- Doe de kant-en-klare hertenstoofpot in een pannetje.
- Verwarm zachtjes 5–10 minuten, af en toe roeren, tot het goed heet is.
- Serveren
- Vul de warme pasteitjes royaal met de hertenstoof.
- Bestrooi met fijngehakte bieslook voor kleur en frisheid.
- Eventueel serveren met een extra lepeltje hertenstoof ernaast.
De Zeeuwse Kip
Het Zeeuwse Hert
Wijndomein Sabbinge