Pulled chicken wraps
Deze heerlijke wraps zijn een all-time favorite van @lottaslievelings! Omdat de pulled chicken al voorgegaard en gekruid is, staan deze de wraps binnen 20 minuten op tafel, super handig! De pirri pirri gekruide kip komt goed tot zijn recht tegenover de frisse dressing en de romigheid van de guacamole. Eet smakelijk!
Wat je nodig hebt voor 6 wraps (2p)
- 300g pulled chicken pirri pirri kruiden
- 2 theelepel tomatenpuree
- 100g mais
- 1 paprika
- 1 bosui
- 100g zure room
- 100g ijsbergsla
- 6 (volkoren) mini-wraps
- Guacamole:
- 1 avocado
- ½ limoen
- 1 sjalot
- ½ rode peper
- Zout, peper & knoflook poeder
Stappen
- Voor de guacamole: snijd de sjalot en ½ van de rode peper fijn. Haal vervolgens het vruchtvlees uit de avocado en snijd in kleine blokjes. Voeg de sjalor, rode peper, het sap van ½ limoen, en de kruiden toe aan de avocado en pureer met een vork tot een geheel. Houd apart tot serveren.
- Snijd de bosui in dunne ringen voor de garnering. Meng in een kleine kom de zure room met het sap van de andere ½ limoen, zout, en peper. Houd apart tot serveren.
- Snijd de paprika in kleine blokjes en verwarm in een koekenpan met olijfolie. Voeg na 3-4 minuten de pulled chicken toe aan dezelfde pan. Hierbij gaat ook de tomatenpuree met 1 eetlepel water per persoon. Bak 3-4 minuten en voeg vervolgens de mais toe. Bak deze nog 1-2 minuten mee of tot ze warm zijn. Zet het vuur uit en houd apart tot serveren.
- Verwarm de wraps zoals op de verpakking beschreven. Verdeel het pulled chicken mengsel over de wraps. Verdeel vervolgens ook de guacamole en de ijsbergsla over de wraps. Maak af me de zureroom en bosui, eet smakelijk!