Luxe hertenhamburger met ei
Een heerlijke comfort food maaltijd met de smaakvolle hertenhamburgers van het Zeeuwse Hert! Met krokante aardappeltjes en een frisse salade met zelfgemaakte honing-mosterd dressing. Echt een favorietje van @lottaslievelings – eet smakelijk!
Ingrediënten (2p)
- 2 hertenhamburgers
- 2 blaadjes botersla
- 2 hamburgerbroodjes naar keuze
- ½ sjalot
- 2 eieren
- 4 eetlepels burgersaus:
- 3 eetlepels mayonnaise
- 1 theelepel mosterd
- ½ theelepel ketchup
- ½ theeleepel cayennepeper
- 1 augurk, fijngesnedel + ½ theelepel augurkensap
- 400g voorgekookte aardappelparten
Wat je nodig hebt voor de salade (2p)
200g botersla
½ komkommer
½ sjalot
2 eetlepels honingmosterd dressing:
½ eetlepel wittewijnazijn
½ eetlepel olijfolie
½ eeltepel honing
1 eetlepel mosterd
Zout & peper naar smaak
(je kan natuurlijk kant en klare salade dressing en/of burgersaus gekruiken als je het niet zelf wilt maken 🙂)
Stappen
- Verwarm de oven voor op 200 graden. Kruid de voorgekookte aardappelen naar smaak (ik gebruik zout, peper, paprikapoeder, knoflookpoeder, en uienpoeder). Voeg 2 eetlepels olijfolie toe aan de aardappelen en verwprijd over een met bakpapier beklede bakplaat. Bak 25-30 minuten in de oven, of tot ze goudbruin zijn.
- Voor de salade: snijd de komkommer in halve maantjes, de sjalot in dunne ringen, en meng met de botersla. Maak de honingmosterddressing en verdeel naar smaak over de salade.
- Verwarm een koekenpan met olie op middelhoog voor. Bak de sjalor hierin krokant. In dezelfde pan, voeg je de hertenhamburgers toe. Bak de burgers 4-6 minuten per kant, of tot ze mooi goudbruin zijn en gaar van binnen. In een andere pan, bak twee spiegeleieren.
- Terwijl de burger, ui, en de eieren aan het bakken zijn maak je de burgersaus. Meng de mayonnaise, mosters, ketchup, cajennepeper, en augurken(sap) in een bakje tot een gladde saus.
- Snijd de hamburgerbroodjes open en verdeel de saus op het onderste broodje. Leg hier de hamburger, een blaadje botersla, de krokante sjalot, en het spiegel ei op. Serveer samen met de salade en de aardappeltjes. Bon Appétit!