Kip Kerrie salade

Tip voor op de borrelplank! Deze kip kerrie salade met De Zeeuwse Kip is heerlijk op een broodje of als hapje op een toastje bij de borrel. De kipkerrie salade op de borrelplank is heerlijk om te combineren met een glas witte wijn van ons Wijndomein Sabbinge!

Ingredienten

  • 1 kipfilet 
  • 1 liter kippenbouillon
  • 4 eetlepels mayonaise
  • 2 eetlepels Griekse yoghurt
  • 2 eetlepels kookroom
  • 2 theelepels kerriepoeder 
  • 1 theelepel kurkuma
  • 1/4 theelepel chilipoeder
  • 1 theelepel citroensap
  • 1 eetlepel fijngesneden bosui
  • Zout en peper naar smaak

Bereidingswijze Kip Kerrie: 

  1. Kip koken
    • Breng de kippenbouillon aan de kook.
    • Voeg de kipfilet toe en laat ze op een laag vuur ongeveer 12 minuten gaar koken.
    • Haal de kip uit de bouillon en laat afkoelen.
  2. Dressing maken
    • Meng in een kom de mayonaise, Griekse yoghurt, kookroom en citroensap.
    • Voeg de kerrie, kurkuma en chilipoeder toe en meng goed door.
    • Houd je niet van pittig? Gebruik dan minder specerijen, omdat de smaak van kerrie kan variëren. Begin met een kleinere hoeveelheid en voeg naar smaak toe. Vergeet niet te proeven!
  3. Op smaak brengen
    • Breng de dressing op smaak met zout en peper.
  4. Kip bereiden
    • Trek de afgekoelde kipfilet met twee vorken uit elkaar.
    • Meng de stukjes kip en fijngesneden bosui door de dressing.

Eet smakelijk!