Pasteitje met ragout van De Zeeuwse Kip
Het pasteitje met kip ragout is altijd een echte klassieker als voorgerecht in het kerst menu. Wij hebben het pasteitje zelf al een keer gemaakt met ons eigen De Zeeuwse Kip Kipfilet. Het recept is vrij snel te maken en naar eigen zeggen, smaakt het erg goed. Je begint het kerstdiner al helemaal smaakvol , als je de De Zeeuwse Kip pasteitjes combineert met de witte wijn van ons Wijndomein Sabbinge.
Ingrediënten:
6 stuks pasteibakjes
500 milliliter kippenbouillon
1 De Zeeuwse Kip kipfilet
100 gram kastanjechampignons, in plakjes gesneden
1 ui
100 milliliter kookroom
50 gram roomboter
60 gram bloem
1 stukje foelie
2 eetlepels fijngesneden peterselie
1 theelepel tijm
1 theelepel citroensap
Peper en zout
Bereidingswijze:
- Snipper de ui fijn. Verhit een klontje roomboter in een steelpan en fruit de ui.
- Voeg vervolgens de kippenbouillon, foelie, tijm, citroensap en zwarte peper naar smaak toe. Breng het geheel aan de kook.
- Zodra het kookt, voeg je de kipfilet toe en laat je deze ongeveer 15 minuten gaar koken. Haal vervolgens de gekookte kip uit de bouillon.
- Giet de bouillon door een vergiet en vang deze op in een maatbeker. Vul het aan tot 500 ml met water.
- Laat zowel de kip als de bouillon afkoelen. Pluk met een vork de afgekoelde kip in kleine stukjes.
- Verwarm de oven voor en bak de pasteibakjes zoals aangegeven op de verpakking.
- Tijd om de roux te maken: Smelt 50 gram roomboter in een pan op laag vuur. Voeg geleidelijk de bloem toe en bak kort tot het begint te schiften/zweten.
- Roer met een garde terwijl je beetje bij beetje de bouillon toevoegt, totdat je een gladde saus hebt.
- Voeg champignons, kip, peterselie en kookroom toe. Breng op smaak met peper en zout. Laat het geheel sudderen tot de champignons gaar zijn en de ragout de gewenste dikte heeft.
- Vul de pasteibakjes met de ragout en garneer met het dekseltje en wat extra peterselie.