Hertenstoof met rode port

Op zoek naar een hartverwarmende maaltijd voor koude, regenachtige dagen? Deze verrukkelijke hertenstoof met rode port biedt een heerlijke twist aan de traditionele stoofpot. Met mals hertenstoofvlees, verfijnde groenten en een vleugje rode port is dit gerecht een smaakvolle verwennerij tijdens de herfst of feestdagen.

Hertenstoof met rode port

Tijdens de regenachtige of stormachtige dagen is het de perfecte tijd om een paar uur in de keuken te spenderen en daarna te kunnen genieten van een heerlijke stoofpot. Deze hertenstoof is net iets anders dan de traditionele stoofpot, deze stoofpot is gemaakt met rode port. Ons smaakvolle hertenstoofvlees is fijn van draad en geeft een mooie wildsmaak aan gerechten en is daarmee de ideale basis voor een stoofschotel. Dit heerlijke stoofvlees van hertenpoulet wordt zachtjes gestoofd in rode port.

Ingrediënten:

  • 1 wortel, geschild en in blokjes
  • 2 uien, gepeld en in halve ringen
  • 1/3 knolselderij, geschild en in blokjes
  • 1 kg hertenstoofvlees
  • 300 ml rode port
  • 3 el rode wijnazijn
  • 350 ml wildfond
  • 3 sneetjes ontbijtkoek
  • 3 el bloem
  • 150 g roomboter
  • 6 gekneusde jeneverbessen
  • 6 takjes tijm
  • 3 laurierblaadjes
  • 1 kaneelstokje
  • Zeezout en zwarte peper

Bereidingsstappen

  1. Snijd de sukade in blokjes van 3 bij 3 centimeter. Bestrooi het vlees met zeezout en zwarte peper, en bestuif met bloem.
  2. Smelt de boter in een stoof- of braadpan en laat het bruisen. Voeg het vlees toe en bak het rondom bruin in ongeveer 4 minuten.
  3. Voeg alle groenten toe en laat ze ongeveer 2 minuten op hoog vuur meebakken.
  4. Blus af met rode port en wijnazijn, breng aan de kook. Voeg de wildfond toe en laat de hertenstoof op laag vuur circa 3 uur stoven tot het vlees zacht is.
  5. Voeg, zodra het vlees gaar is, de kruidkoek toe om de saus te binden.
  6. Verwijder voor het serveren de laurier, jeneverbessen, kaneel en tijm uit de hertenstoof.

De hertenstoof is heerlijk om te combineren met frietjes en rode peertjes. Lekker voor in de herfst, bij de Feestdagen of gewoon lekker in het weekend.