Recept: Herten bolognese ragusaus

Een heerlijk recept om zelf herten bolognese ragusaus te maken, naar het recept van de Cooking Queens.


“Van Het Zeeuwse Hert hebben we een heerlijk pakket gekregen met prachtig hertenvlees. Super spannend om met dit mooie gehakt te gaan koken want we werken niet zo vaak met hert. Heel erg leuk om te proberen. Één ding is zeker, dit is een aanrader, we hebben wat extra ingrediënten toegevoegd die wel heel goed bij passen zoals champignons. Lekker een verse tagliatelle”, aldus Cooking Queens.

Ingrediënten

  • 250 gram gehakt van Het Zeeuwse Hert
  • 3 blikken gepelde tomaten
  • 1 ui
  • 125 gram champignons
  • 1 wortel
  • 1 stengel bleekselderij
  • Scheut rode wijn
  • Royaal zout en peper
  • 1 klein blikje tomaten puree
  • Om erover te raspen Pecorino kaas

Ui, wortel, bleekselderij

  1. Snijd de ui, wortel en bleekselderij fijn.
  2. Snijd de champignons in plakjes.
  3. Fruit de ui aan in olijfolie en voeg het hertengehakt toe.
  4. Bak aan en doe de tomatenpuree erbij. 2 minuten meebakken.
  5. Breng op smaak met zout en peper.
  6. Blus dit af met scheut rode wijn.
  7. Voeg nu de bleekselderij, champignons en wortel en toe en de gezeefde gepelde tomaten.
  8. Wanneer je geen zeef hebt pureer of blend in mixer.

Koken

  1. Laat je pan nu heel zachtjes koken.
  2. Deksel op de pan met houten lepel ertussen.
  3. De saus mag een klein uurtje pruttelen.

Serveren

  1. Deze ragu/saus kan met willekeurige pasta.
  2. Lekker met pecorino kaas of parmezaanse kaas.

Smakelijk!

Tip

  1. Maak altijd een pan vol. Heb je saus over vries die in bakjes in.

Bekijk de website van Cooking Queens voor meer recept inspiratie!