Hertenburger van hertengehakt
Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertengehakt van Het Zeeuwse Hert!
“Voor deze hamburger ging ik voor traditionele smaken met een moderne touch. Echt comfortfood voor deze winter!”
Het recept voor 4 hamburgers.
Ingrediënten:
- 250 g hertengehakt
- 10 kastagne champignons fijn gesneden
- 1 kleine rode ui fijn gesneden
- 1 teentje knoflook geperst
- 1/2 tl gerookte paprikapoeder
- 1/2 ei
- 1 el paneermeel (zelf gemaakt)
- 1 tl ketjap
Topping
- Cheddar kaas
- Augurken
- Bacon
Bereiding:
1) Meng alle ingrediënten door elkaar tot een stevig gehaktmengsel. Vorm er 4 grove hamburgers van die in het midden wat dikker zijn.
2) Laat de hamburgers een half uur rusten in de koelkast terwijl je de bacon bakt.
3) Bak de hamburgers in het vet van de roomboter. Smelt, als ze bijna gaar zijn, de cheddar erover.
Tip: Het lekkerst met zelfgebakken brioche broodjes!
Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/