Kippenvleugels met Ras el Hanout Marokkaanse kruiden

Kippenvleugels met Ras el Hanout Marokkaanse kruiden

De vertaling van Ras el Hanout betekent in het Nederlands ‘het beste van de winkel’. Het is een bekende Marokkaanse specerijenmelange die warm en intens van smaak is. Perfect voor het maken van feestelijke kippenvleugels!

Ingrediënten: 

  • 500 gram kippenvleugels van De Zeeuwse Kip
  • 1/2 ui
  • 15 gr koriander
  • 1 teentje knoflook
  • 30 ml olijfolie
  • 7 gr Ras el Hanout
  • 2 gr paprikapoeder
  • 1 gr zwarte peper
  • 6 gr bakpoeder

Bereiding: 

1) Verwarm de oven voor op 200 graden.

2) Halveer de kippenvleugels door de kippenvleugels door tweeën te snijden.

3) Maak een mengsel van de ui, koriander, knoflook en olijfolie in bijvoorbeeld een keukenmachine.

4) Plaats de kippenvleugels in een schaal of kom en voeg het mengsel toe en meng dit samen door elkaar. Voeg vervolgens Ras el Hanout, paprikapoeder, zwarte peper en bakpoeder toe. Meng dit als geheel.

5) Voorzie een bakplaat of ovenschotel van bakpapier. Leg de kippenvleugels hierop en bak in de oven voor 20 minuten op 200 graden. Draai de kippenvleugels na deze tijd om, stop ze terug in de oven voor nog eens 20 minuten.

De kippenvleugels zijn daarna klaar om op te dienen. Eetsmakelijk!

Kippenvleugels met Ras el Hanout Marokkaanse kruiden_2