Herten Tataki

Tataki is een bereidingswijze uit de Japanse keuken waarbij vlees of vis wordt geroosterd, gemarineerd en in plakjes gesneden. Fabienne, van het Instagramkanaal Fab Kookt maakte met hertenrugfilet van Het Zeeuwse Hert een Tataki. Ook een mooi gerecht voor een feestelijk (Kerst)diner!

Let op! Je start dit recept een dag van te voren.
Het⁠ recept is voor 4 personen (voorgerecht)⁠ .⁠

Ingrediënten: 

  • 1 el rijstazijn⁠
  • 3 el sojasaus⁠
  • 2 el mirin⁠
  • 2 lente ui fijn gesneden⁠
  • 1 el honing⁠
  • 1 tl sesamolie⁠
  • 2 Hertenrugfilets⁠ van Het Zeeuwse Hert

Bereiding: 

1) Meng alle ingrediënten tot een saus en doe deze in een ziplockbag.⁠
2) Zorg dat je een heel hete pan hebt (pas op je anti-aanbaklaag) en grill de filet aan alle kanten dicht. Dit moet echt maar heel kort! Tataki moet rauw blijven aan de binnenkant.⁠
3) Leg de hele filets in de saus en laat 1 nacht marineren.⁠
4) Vlak voor serveren haal je de filets uit de koelkast en snij je deze in heel dunne plakjes.⁠
5) Serveer eventueel met een beetje sojasaus.

Kijk voor meer foodinspiratie op https://www.instagram.com/fab.kookt/