Hertenpie

Naar het recept van Fabienne van het Instagramkanaal Fab Kookt! Fabienne maakte dit heerlijke gerecht met hertenpoulet van Het Zeeuwse Hert! Ook een mooi gerecht voor een feestelijk Kerstdiner!

“Eigenlijk kan het niet herfstiger: een pie met het lekkerste hertenvlees! Super voedzaam, smaakvol gerecht waarvan je het sowieso weer lekker warm krijgt. Ik maakte deze hertenpie met hertenpoulet van Het Zeeuwse Hert. Prachtig product om de lekkerste dingen mee te maken.

Het recept voor 3-4 personen.

Ingrediënten: 

  • 500 g hertenpoulet
  • 1 el bloem
  • 1 el roomboter
  • 3 kleine sjalotten fijn gesneden
  • 1 knoflook geperst
  • 1 winterwortel (fijn gesneden)
  • 2 stengels bleekselderij (fijn gesneden)
  • 1 takje rozemarijn
  • 2 takjes tijm
  • 1 laurierblad
  • 1 plak zuurdesem brood
  • 1 el mosterd
  • 1/2 el Zeeuwse stroop
  • 1 bakje champignons fijn gesneden
  • 200 ml rode wijn
  • 100 ml bouillon
  • 1 pakje verse taartdeeg
  • 1 eigeel

Bereiding: 

1) Bak de hertenpoulet aan in de roomboter en meng de bloem erdoor tot deze goed is opgenomen. Haal uit de pan en zet apart.
2) Fruit de ui tot deze glazig en zacht is en voeg dan de knoflook, wortel en de kruiden toe.
3) Doe de hertenpoulet weer terug in de pan en blus af met de rode wijn en de bouillon. De stoof moet net onder staan. Meng de Zeeuwse stroop door de stoof.
4) Besmeer de zuurdesemboterham met mosterd en leg deze boven op de stoof.
5) Laat 3-5u zachtjes pruttelen tot het hertenvlees makkelijk uit elkaar valt en de stoof een geheel vormt. Voeg dan de champignons kort toe. Eventueel kan je nu ook nog extra wortel en/of erwtjes toevoegen.
6) Vul de pie vorm (bij mij een kleine ovenschotel) met het taartdeeg en bak blind voor ongeveer 15 minuten op 200 graden. Vul vervolgens met de stoof en dek het geheel af. Besmeer met eigeel en bak volgens 10-20 minuten gaar tot de bovenkant een mooie kleur krijgt.

Tip: Je kan ook super lekkere hertenstoof kopen bij Het Zeeuwse Hert, voor als je voor de makkelijke versie wilt gaan.